Nieuwe Zelda-game breekt verkooprecords

The Legend of Zelda Tears of the Kingdom nintendo switch game kopen
17 mei 2023 om 17:39
Laatste update: 17 mei 2023 om 17:43

De nieuwe game The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is in de eerste drie dagen al ruim 10 miljoen keer verkocht, meldt Nintendo.

De langverwachte nieuwe Zelda-game verscheen afgelopen vrijdag voor de Nintendo Switch en maandagochtend stond de teller dus al op 10 miljoen. Daarmee vestigt Tears of the Kingdom meerdere records.

Het is ten eerste de snelst verkopende Zelda-game ooit. Maar het is ook de snelst verkopende game voor de Nintendo Switch in zowel de Benelux als Europa. En het is de snelst verkopende Nintendo-game ooit in de Benelux en Europa.

Zeldzaam vervolg

Tears of the Kingdom is een zeldzaam direct vervolg op de vorige Zelda-game, 'Breath of the Wild' uit 2017. Spelers gaan in dezelfde wereld aan de slag, gewapend met creatieve nieuwe mogelijkheden. Ook is de wereld uitgebreid en aangevuld met allerlei nieuwe gebieden, personages, gebeurtenissen en veel verrassingen.

"In zijn zevende jaar blijft het momentum van de Nintendo Switch sterk, zoals deze recordbrekende release aantoont. We zijn onze fans heel dankbaar voor het enthousiasme waarmee The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is ontvangen, en zijn benieuwd naar wat ze allemaal zullen beleven en maken tijdens hun reis door Hyrule", aldus Nintendo.

Lees ook ons interview met de makers van Tears of the Kingdom en onze eerste indruk.

Luister ook:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>