Stoov Big Hug warmtedeken.

Review: warmtedeken met betere batterij, ideaal voor in de tuin?

Review: warmtedeken met betere batterij, ideaal voor in de tuin?

02-07-2023 18:37 Laatste update: 19:09

Onze autotester Rutger probeerde de stoel op zijn terras het comfort te geven van een luxe auto, met een warmtedeken. Is de Stoov Big Hug een aanrader?

Er zijn gadgets in een huis die in een auto vaak ontbreken: een koelkast, een douche, een plek om comfortabel te gaan liggen. Maar voor we de overwinning aan het huis geven; de auto heeft ook gadgets die het huis ontbeert. Zoals keyless entry, stoelverwarming en natuurlijk cruise control. Over de eerste en de laatste gaan we het vast nog eens hebben, maar vandaag wil ik stoelverwarming thuis. Eerder testte ik al eens de Stoov warmtedeken. Fijn ding, maar ik hield het langer uit op de bureaustoel dan de batterij in de deken. Gelukkig is daar nu een upgrade voor verschenen.

De aansluitstekker van de lader is verbeterd. Die was magnetisch. Handig, maar minder betrouwbaar. De nieuwe variant ziet er nu uit als de stekker van je opa’s transistorradio of een laptop van voor het usb-c-tijdperk.

Betere accu

Maar dat is allemaal klein nieuws. De grote verbetering zit hem in de mogelijke upgrade van de accu. Het is nog niet de 64kWh van een Kia Niro EV, maar 4500 mAh. Ik heb geen idee hoe ik dat omreken, maar gezien het formaat van de accu in de Stoov-warmtedeken, verwacht ik dat je er nog geen kilometer mee kan rijden. De standaard accu is 2600 mAh. Op de heetste stand kun je nu zo'n 2,5 uur zitten. Op de laagste stand geeft het dekentje 6 uur een lauw gevoel aan de bibs.

De grotere accu is niet standaard, maar kost je een paar tientjes extra. De batterij van de Stoov heeft een eigen bajonetstekker, dus die kun je niet zonder solderen vervangen voor een powerbank. De 'infrarood warmtetechnologie' geeft in de laagste stand een warmte van tussen 28 en 32 graden Celsius en in de hoogste stand tussen 38 en 42 graden.

De Stoov-warmtedeken met grote accu kost je 149,95 euro, terwijl die met een kleinere batterij 129,95 euro kost.

Het belangrijkste nadeel van de Stoov is dus verholpen. Wie vaak koukleumt op z'n bureaustoel of buiten nog lekker warm wil zitten als het wat frisser wordt, kan veel plezier beleven aan deze 'auto-oplossing voor thuis'.

Rutger Middendorp test behalve gadgets ook auto's in onze Duurtest.