PlayStation VR2 is 600.000 keer verkocht: 'Beter dan verwacht'

PlayStation VR2 is 600.000 keer verkocht: 'Beter dan verwacht'

24-05-2023 11:01 Laatste update: 11:56

De PlayStation VR2 is in de eerste zes weken na verschijning zo'n 600.000 keer verkocht. Daarmee is de VR-bril volgens Sony populairder dan zijn vorige bril.

Sony deelde de cijfers bij een presentatie over zijn game-divisie. De PS VR2 verscheen eind februari en zou begin april dus zo'n 600.000 keer verscheept zijn. De eerste PS VR-bril was na zes weken 500.000 keer geleverd. Daarmee lijkt de PS VR2 het beter te doen dan analisten hadden verwacht. Die wezen eind maart op slechts 270.000 verscheepte exemplaren.

In maart zei de financieel topman van Sony Hiroki Totoki al dat hij denkt dat de PS VR2 een "goede kans" heeft om beter te verkopen dan de eerste PlayStation VR-bril, die eind 2019 ruim vijf miljoen keer was verkocht. Eerder dit jaar claimde Bloomberg dat Sony de productie van de PS VR2 zou hebben verlaagd vanwege een tegenvallende vraag. Die verhalen ontkent Sony.

PlayStation 5 nu echt op stoom

Verder profiteert Sony van het einde van de chiptekorten met sterke verkopen van de PlayStation 5. De eerste twee jaren was de PS5 slecht verkrijgbaar omdat de chips zo schaars waren, maar nu is het apparaat volop voorradig in winkels. Dat heeft gezorgd voor ruim 5 miljoen verkochte PS5's in de eerste maanden van dit jaar.

Daarmee verkoopt de PS5 sneller dan de PlayStation 4, ondanks de schaarste in de eerste jaren. Ook verkoopt de PS5 nu sneller dan tijdens de normaal sterkere feestdagen, ook al vanwege het einde van de schaarste. Ook ziet Sony dat het aantal gespeelde uren op de PS5 voor het eerst hoger ligt dan op de PS4: nog een teken dat steeds meer gamers de spelcomputer in handen hebben.

Grote nieuwe games verwacht

Sony houdt woensdagavond om 22:00 uur een grote presentatie. Verwacht wordt dat het bedrijf een aantal grote nieuwe games aankondigt, omdat de PS5-kalender na dit jaar nog grotendeels leeg is. Volgende maand verschijnt Final Fantasy XVI, en later dit jaar komt Marvel's Spider-Man 2, maar daarna is de planning nog open.

Cloud-gaming

Daarnaast heeft Sony "interessante en best agressieve plannen" om meer gas te geven op het gebied van cloud-gaming, zei PlayStation-topman Jim Ryan, zonder verdere toelichting.

Concurrent Microsoft wordt geprezen om zijn Game Pass-abonnement met cloudopties, waarmee ook de nieuwste games zijn te streamen. Sony biedt die optie nog niet, maar heeft alles bij elkaar wel een groter aanbod streaming games.

Luister ook onze podcast: