chatgpt app iphone ios android

iPhone-app van ChatGPT nu ook in Nederland verschenen

31 mei 2023 om 09:49
Laatste update: 31 mei 2023 om 10:03

De iPhone-app van ChatGPT is nu ook in Nederland te gebruiken. De app van de populaire chatbot verscheen woensdagochtend in de Nederlandse App Store van Apple.

Nederlanders kunnen voortaan ook de iPhone-app van ChatGPT gebruiken. Twee weken geleden werd de ChatGPT-app al uitgebracht in de VS. Daarna volgden stapsgewijs ruim veertig andere landen.

Vandaag zijn er meer dan honderd landen bijgekomen, waaronder dus Nederland. In totaal is de app van de chatbot volgens maker OpenAI nu in 152 landen en regio's te downloaden.

Dubieuze apps

ChatGPT verscheen in november 2022 op de website van OpenAI. Sindsdien doken er talloze ChatGPT-apps op in de appwinkels van Apple en Google, maar dat waren niet de officiële apps. Het waren veelal dubieuze apps die gebruikers geld vroegen voor het gebruik van de chatbot, die eigenlijk gratis te gebruiken is.

Daarnaast heeft OpenAI een betaalde versie, de abonnementsdienst ChatGPT Plus, waarbij de chatbot snellere antwoorden biedt en abonnees eerder toegang krijgen tot nieuwe functies, zoals het verbeterde AI-model GPT-4

Android-app volgt 'binnenkort'

OpenAI werkt nog aan een versie voor Android. Het is nog niet bekend wanneer die Android-app precies verschijnt. OpenAI houdt het voorlopig op 'binnenkort'.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>