KPN verhoogt prijzen internet: 'Nodig door de inflatie'

KPN verhoogt prijzen internet: 'Nodig door de inflatie'

01-06-2023 11:53 Laatste update: 11:56

KPN verhoogt per 1 juli de prijzen van zijn internetabonnementen. Het maandbedrag gaat met 6,4 procent omhoog, met een maximale verhoging van 4 euro per maand.

KPN-klanten gaan vanaf 1 juli meer betalen voor hun internet. De prijsverhoging, gemiddeld 3,17 euro per maand, is volgens de provider nodig door de oplopende inflatie. "Elk jaar stijgen de prijzen in Nederland door inflatie. Dat heeft ook effect op onze kosten." Bij de prijsverhoging een jaar geleden stegen de tarieven gemiddeld nog met 1,90 euro.

KPN noemt het een 'gematigde prijswijziging', die nodig is om 'de kwaliteit van het netwerk te waarborgen'. "We doen er alles aan om de prijsstijging zo beperkt mogelijk te houden", aldus KPN in een verklaring.

Het bedrijf wijst erop dat het inflatiepercentage over 2022 volgens het CBS 10 procent bedroeg. De prijsverhoging is volgens KPN iets kleiner dan die concurrenten Ziggo, T-Mobile en Delta onlangs hebben ingevoerd. 

De prijsverhoging geldt alleen voor de internet- en tv-pakketten en niet op toegevoegde extra's. De tarieven van Digitenne en bellen blijven hetzelfde.

Ziggo, T-Mobile en Delta

Ziggo verhoogt ook per 1 juli de prijzen van zijn internetabonnementen, met gemiddeld 8,5 procent. Bij Delta gaan de hogere tarieven ook vanaf 1 juli in en is de stijging ruim 7 procent.

T-Mobile verhoogde in januari al zijn abonnementsprijzen, met 8,6 procent. 

Opzeggen?

Bij prijsverhogingen vanwege een inflatiecorrectie is kosteloos opzeggen voor klanten niet zomaar mogelijk. De recente prijsverhogingen van Nederlandse providers blijven onder het percentage van de algemene inflatie.

Kijk ook: KPN TV+ getest