'Instagram komt met AI-chatbot met keuze uit 30 persoonlijkheden'

'Instagram komt met AI-chatbot met keuze uit 30 persoonlijkheden'

07-06-2023 13:38

Na Microsoft, Google en Snapchat lijkt ook Instagram binnenkort met een eigen AI-chatbot komen. De uitgelekte Instagram-bot kan bijvoorbeeld helpen bij het schrijven van berichten en biedt keuze uit verschillende virtuele persoonlijkheden.

Instagram is de nieuwe chatbot al aan te testen, blijkt uit een screenshot gemaakt door Alessandro Paluzzi, die vaker onuitgebrachte functies in testversies van apps ontdekt.

Op het introscherm van de nieuwe Instagram-functie staat dat de chatbot vragen kan beantwoorden, advies kan geven en je kan helpen bij het schrijven van berichten. De chatbot biedt keuze uit 'dertig AI-persoonlijkheden': "Vind degene die het beste bij je past."

Instagram-moederbedrijf Meta heeft de chatbot nog niet officieel aangekondigd, maar ceo Mark Zuckerberg schreef in februari dat het bedrijf "AI-persoonlijkheden ontwikkelde die mensen op verschillende manieren kunnen helpen".

Er bestaan al langer chatbots waarbij je uit meerdere persoonlijkheden kunt kiezen. Via Character.ai is het bijvoorbeeld mogelijk om te praten met door gebruikers gemaakte chatbots die zijn gebaseerd op fictieve personages.

Tako van TikTok

Na Bing Chat, Google Bard en Snapchat MyAI lanceert ook TikTok binnenkort zijn eigen AI-chatbot: Tako. De TikTok-bot moet gaan helpen bij het zoeken en navigeren op de app.

Tako kan zelf prompts voorstellen om het chatgesprek op gang te helpen: dan hoeven gebruikers alleen die voorgestelde vraag aan te tikken.

Kijk ook: