De e-bikes van Cowboy werken nu samen met Google Maps

e-bike cowboy elektrische fiets google maps navigatie app
9 juni om 14:04
Laatste update: 4 juli om 09:55

E-bikefabrikant Cowboy gebruikt vanaf nu Google Maps voor de navigatiefunctie in zijn app. De integratie met de Google-dienst 'verbetert de rij-ervaring', zegt het Belgische bedrijf.

De e-bikes van Cowboy hebben al langer een app die ook op het fietsstuur is te gebruiken voor onder andere navigatie, maar het Belgische merk heeft zijn app nu voorzien van Google Maps. Voorheen moesten gebruikers zelf Google Maps openen om te navigeren met de Google-kaartendienst, maar dat werkt voortaan in de Cowboy-app zelf dankzij een integratie met het Google Maps Platform

Hierdoor hoef je tijdens het fietsen niet te schakelen tussen de Cowboy-app en Google Maps of een andere navigatie-app. "Verbeterde kaartnavigatie was de meest gevraagde update van onze gebruikers", zegt de fabrikant in een persbericht.

De update verschijnt voor alle Cowboy-fietsen en is al te downloaden voor iOS. De versie voor Android wordt in de komende weken uitgebracht. Naast navigeren belooft Cowboy dit najaar meer "innovatieve functies die met het Google Maps Platform zijn gebouwd".

Actieradius en calorieën

Bij het plannen van een route zie je ook een schatting van je accupercentage bij aankomst op de ingevoerde bestemming. Tijdens het rijden zie je real-time de actieradius van de e-bike. De app toont ook je snelheid op basis van data van de e-bike zelf. Na hun rit zien Cowboy-bezitters hoeveel calorieën ze verbrand hebben.

Het gebruik van een smartphone op het stuur van de Cowboy-fietsen is populair. Volgens Tanguy Goretti zet 45 procent van de gebruikers van de Cowboy 4 hun smartphone regelmatig in de geïntegreerde telefoonhouder. 

AdaptivePower-functie

In maart kwam Cowboy ook al met een grote software-update die de functie AdaptivePower toevoegde aan de Cowboy 4 en 4ST. De e-bikes geven daarmee extra ondersteuning bij harde tegenwind, extra gewicht of heuvelop fietsen.

De functie leidt mogelijk tot een rechtszaak, doordat een Frans bedrijf Cowboy beschuldigt van het hergebruiken van zijn gepatenteerde technologie.

Kijk ook onze video over de Cowboy 4: