In deze rustgevende game ben je een schaapherder

game windows macos alto's adventure odyssee land sea summerhill steam
9 juni 2023 om 23:44
Laatste update: 11 juni 2023 om 23:45

Games zijn er in alle soorten en maten, bewijst Summerhill nog maar eens: een game waarin je de rust vindt, als digitale schaapherder.

Dat games meer zijn dan actie en geweld hoeven we hopelijk niet meer te vertellen. Er is zelfs een soort subgenre, de 'cozy game': een knus of gezellig spel waarmee je helemaal tot rust komt. Summerhill lijkt rechtstreeks in die categorie te vallen.

Ontwikkelaar Land & Sea omschrijft Summerhill als verhalende puzzelgame, waarbij je een schaapherder en zijn hond bestuurt. Je trekt over prachtig vormgegeven heuvels, met uitzichten over de zee. In de verte trekken bruggen en bouwwerken de aandacht, terwijl je om je heen de schapen probeert bij elkaar te drijven.

Makers van Alto's Adventure en Odyssee

Zowel de vormgeving als insteek doen denken aan Alto's Adventure en Alto's Odyssee, mede ontwikkeld door Land & Sea. In die games bestuur je een snowboarder, die door allerlei fraaie omgevingen glijdt. De insteek is daar om zover mogelijk te komen, maar de game kent ook een rustgevende modus zonder uitdaging.

De muziek van Summerhill wordt verzorgd door Todd Baker, onder meer bekend van de mobiele hitgame Monument Valley. Summerhill is in ontwikkeling voor zowel en Windows en macOS, en is al te wishlisten op Steam.

Waarschijnlijk komt de game ook op meerdere platforms beschikbaar, maar welke is nog niet bekend. Ook de verschijndatum is nog niet duidelijk.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>