Ubisoft toont GTA-achtige Star Wars-game en meer Assassin's Creed

Ubisoft toont GTA-achtige Star Wars-game en meer Assassin's Creed

13-06-2023 17:37

In een serie trailers heeft Ubisoft meer laten zien van een aantal aanstaande games. Zo werd het nieuwe Star Wars Outlaws gedemonstreerd, met GTA-achtige open-wereld-gameplay.

Tijdens Xbox Games Showcase onthulde Ubisoft de nieuwe game Star Wars Outlaws al. Na Jedi Survivor van dit jaar, zijn er meer Star Wars-games in het verschiet. Eerder werkte Star Wars-maker Lucasfilm exclusief samen met uitgever EA, nu maken meerdere studio's spellen in 'a galaxy far, far away'.

Star Wars Outlaws verschijnt volgend jaar al, voor Xbox X|S, PlayStation 5 en pc. De game speelt zich af tussen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi. We nemen in de game de rol aan van Kay Vess: een beginnende boef, constant op de vlucht voor Stormtroopers. In de trailer toont Ubisoft de insteek van de openwereldgame. Spelers kunnen lopen, voertuigen gebruiken en zelfs met ruimteschepen naar andere planeten vliegen – of ruimtegevechten houden.

De ontwikkelaar van de game maakte eerder onder meer de Division-games. Insteek is volgens game-regisseur Julian Gerighty om spelers op elk moment te confronteren met zijpaadjes. Zij lopen ergens, worden aangesproken of zien een schip overvliegen. En dan is het aan de speler om te kiezen welke richting 'ie uitgaat.

Assassin's Creed terug naar de basis

Ubisoft toonde ook meer van Assassin’s Creed Mirage, de game waarin de serie weer terug naar zijn roots gaat. Na omzwervingen over de hele wereld, keert de game weer terug naar het Midden-Oosten. En niet alleen de setting van de game voelt klassiek, ook de opzet gaat terug naar de basis. Voorgaande games in de reeks legden de nadruk steeds meer op RPG-elementen.

Die zijn er nu minder, zodat de nadruk weer komt te liggen op sluipen, klimmen en zo stiekem mogelijk moorden plegen. Dat gebeurt natuurlijk met het polsmes, maar ook met behulp van dingen als rookbommen en gifpijltjes. Ubisoft toonde een dikke zeven minuten van Assassin’s Creed Mirage, vanaf 12 oktober beschikbaar voor PlayStation 4 en 5, Xbox One en X|S en pc.

Ook Assassin's Creed in VR

Pijl en boogschieten en zwaardvechten lenen zich goed voor virtual reality. En dus is dat wat je doet in Assassin’s Creed Nexus, een game die rond de feestdagen verschijnt voor de VR-brillen Meta Quest 2 en Quest 3. Geen groot nieuw verhaal, maar onbelichte vertellingen uit avonturen van bekende moordenaars uit vorige games: Ezio, Kassandra en Connor.

Teken van leven van Skull and Bones

Ubisoft-piratengame Skull and Bones had eigenlijk al lang verschenen moeten zijn, maar werd steeds maar weer uitgesteld. Een verschijndatum hebben we nog steeds niet, wel dit zeemansliedje:

Avatar: Frontiers of Pandora verschijnt later dit jaar

De tweede Avatar-film is op weg om de eerste van de troon te stoten als meest winstgevende film ooit. Opletten geblazen als er een game van wordt gemaakt: Avatar: Frontiers of Pandora verschijnt op 7 december voor PlayStation 5, Xbox X|S en pc.

Een eerste gameplay-trailer laat meer zien van wat spelers in de game gaan doen. De first-persongame vertelt een nieuw verhaal in de wereld van Avatar. Op de planeet Pandora verkennen spelers een totaal nieuwe regio, als een Na'vi die is getraind door de mensen. Schieten, vliegen op dieren en skydiven staan op de lijst.

Luister ook onze podcast: