Salma Hayek speelt een hoofdrol in Black Mirror. © Netflix

Is Black Mirror nog dé scifi-serie van nu?

Is Black Mirror nog dé scifi-serie van nu?

21-06-2023 18:26 Laatste update: 18:35

De populaire Netflix-serie Black Mirror is na vier jaar eindelijk weer terug. De sciencefiction-serie leek soms de toekomst te voorspellen, maar de werkelijkheid haalde Black Mirror soms zelfs in. Is het zesde seizoen nog zo sterk? We bespreken de serie en spraken ook kort met de acteurs van dit nieuwe seizoen, onder wie Salma Hayek en Josh Hartnett.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19. Of in je favoriete podcast-app.

Black Mirror is weer terug. Na een pandemie, een metaverse-offensief, slimme brillen en de AI-opkomst heeft de serie meer dan genoeg om het over te hebben. Of is de wereld om ons heen zo snel gekker geworden, dat Black Mirror het niet meer kan bijhouden?

We bespreken in deze podcast de nieuwste afleveringen maar kijken ook vooral terug op welke afleveringen van tien jaar Black Mirror zijn blijven hangen. Daarnaast spraken we met de cast van dit zesde seizoen. Meer weten? Lees het volledige interview

Luister de Bright Podcast.

Tips uit deze aflevering:

Video's: YouTube-kanaal van Chris Ramsay. Voor wie meer wil weten van puzzle boxes: handgemaakte doosjes van hout die vol met uitdagende geheimen zitten. Chris brengt goed in beeld hoe hij zelf zulke puzzels oplost. Zo zie je hoe mooi en slim ze in elkaar zitten, zonder zelf een paar honderd euro uit te geven.

Serie: Spy/Master op HBO Max. Spionagedrama over de Roemeense baas van de inlichtingendienst die tijdens de Koude Oorlog overloopt naar de Amerikanen.

Interview: met Christopher Nolan bij Wired over zijn nieuwe film Oppenheimer, waarin de geboorte van de atoombom wordt vergeleken met die van generatieve AI.