Omid Armin/Unsplash

apple iOS 17 whatsapp telegram signal siri

Siri in iOS 17 laat je makkelijk wisselen tussen chatdiensten

22 juni om 13:08

Het wordt in iOS 17 makkelijker om berichten via Siri te versturen met andere apps dan iMessage. De Apple-assistent vraagt dan voortaan welke app je wil gebruiken.

Het is al jaren mogelijk om via Siri berichten te versturen. Dat is bijvoorbeeld handig in de auto. Maar standaard gebruikt Siri daarvoor de Berichten-app van Apple zelf. Wil je momenteel WhatsApp gebruiken, of bijvoorbeeld Signal, moet je dat in het eerste commando aan Siri duidelijk aangeven.

In iOS 17 verandert dat, blijkt uit de tweede bètaversie van het besturingssysteem, meldt 9to5Mac. In de nieuwste versie kunnen gebruikers zelfs na het dicteren van een bericht nog de dienst aanpassen.

Mogelijk mede vanwege voortrekkerij

Op die manier wordt iOS 17 weer iets flexibeler als het gaat om verschillende diensten. Het is al langer mogelijk om bijvoorbeeld vanuit de contacten te kiezen voor verschillende diensten voor videobellen.

Die opties zijn fijn voor gebruikers en makers van andere apps, voor Apple is het mogelijk een manier om van beschuldigingen van machtsmisbruik af te komen. In de VS wordt Apple onderzocht voor het voortrekken van zijn eigen diensten binnen zijn eigen systemen. Als iOS gebruikers straks makkelijk laat wisselen tussen diensten, zullen beschuldigingen van voortrekkerij minder zwaar wegen.

Meer nieuwe functies in iOS 17

iOS 17 krijgt allerlei kleine vernieuwingen. Zo wordt het mogelijk om diensten als Spotify met één commando muziek te laten AirPlayen naar HomePods. iOS 17 komt naar verwachting in september voor iedereen beschikbaar, waarschijnlijk vlak na de aankondiging van de iPhone 15.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>