Sony stopt niet met smartphones: nog jaren nieuwe Xperia's

Sony stopt niet met smartphones: nog jaren nieuwe Xperia's

23 juni - 11:15

Sony blijft de komende jaren smartphones produceren. De Japanse fabrikant heeft een meerjarige deal gesloten met chipmaker Qualcomm voor het leveren van chips voor nieuwe telefoons.

De nieuwe overeenkomst tussen Sony en Qualcomm gaat over meerdere generaties van smartphones, in de prijsklassen premium, high-end en mid-range. Dat komt overeen met de huidige drie smartphone-modellen die Sony verkoopt. De Xperia 1 is de premium serie, de 5 is high-end en de 10 is de middenklasser.

In mei onthulde Sony zijn nieuwe Xperia 1 V, een smartphone gericht op fotografen en videomakers. Dat toestel beschikt over de nieuwe Qualcomm-chip Snapdragon 8 Gen 2 Mobile en heeft een stevig prijskaartje: 1399 euro. Daarnaast verscheen deze maand de goedkopere Xperia 10 V voor 449 euro.

Piepklein marktaandeel

Het huidige marktaandeel van Sony op de wereldwijde smartphonemarkt is minder dan 1 procent. Ondanks de slechte verkoopcijfers wil de Japanse fabrikant er nog niet mee stoppen, zoals eerder LG en HTC deden. 

De allereerste Sony Xperia-smartphone verscheen in 2008 en gebruikte destijds nog Windows Mobile. Het Japanse bedrijf stapte in 2010 over op Android.

Luister ook onze podcast:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s