YouTube

YouTuber MrBeast: 'Ik was uitgenodigd voor fatale Titanic-duiktocht'

YouTuber MrBeast: 'Ik was uitgenodigd voor fatale Titanic-duiktocht'

26-06-2023 09:44 Laatste update: 09:52

De populaire YouTuber Jimmy 'MrBeast' Donaldson zegt dat hij was uitgenodigd voor de fatale duik van onderzeeër Titan, die op zoek ging naar de gezonken Titanic.

"Ik was eerder deze maand uitgenodigd om mee te gaan in de Titanic-onderzeeër, waar ik 'nee' op heb gezegd", schrijft hij op Twitter. "Best een eng idee dat ik er in had kunnen zitten." Het YouTube-kanaal MrBeast heeft 163 miljoen abonnees, waarmee hij de populairste YouTuber ter wereld is. 

De Titan verloor een week geleden contact met de buitenwereld, waarna later wrakstukken van de onderzeeër werden teruggevonden. Experts denken dat de onderzeebot is geïmplodeerd door de immense waterdruk op 3500 meter diepte. Aan boord van de onderzeeër zaten vier rijke passagiers en de beheerder van het schip. Geen van hen heeft het overleefd.

Blauw ballonnetje

De bewering van Donaldson wordt online in twijfel getrokken. De YouTuber deelde een screenshot van een iMessage-gesprek waarin hij werd uitgenodigd voor de Titan-reis, maar het tekstballonnetje daarvan is blauw. Dat is de kleur van chatberichten die je zelf verzendt, wat zou betekenen dat hij het bericht zelf heeft getikt.

Volgens de YouTuber komt het chatbericht uit een oude screenshot verzonden door degene die hem voor de reis had uitgenodigd. Die persoon had een screenshot gemaakt en gestuurd om Donaldson te herinneren aan de uitnodiging. 

Luister ook onze podcast: