internet tv abonnement duurder ziggo kpn delta glasvezel

Internet en tv in 5 jaar een kwart duurder geworden

27 juni 2023 om 09:44
Laatste update: 27 juni 2023 om 09:46

Het is weer bijna juli en dat betekent net als voorgaande jaren: je internet wordt weer duurder. Ziggo, KPN en Delta verhogen vanaf juli wederom hun prijzen. In vijf jaar tijd blijken de tarieven voor internet en televisie in Nederland met 24 procent gestegen.

Betaalden Nederlanders in 2019 nog gemiddeld 46 euro per maand voor een internet- en tv-abonnement, nu betalen we er maandelijks gemiddeld 57 euro voor. Dat blijkt uit een onderzoek door Breedbandwinkel.nl onder 80.000 Nederlandse huishoudens.

De forse prijsverhogingen gaan ook gepaard met verhogingen van de internetsnelheden. De prijs per megabit is gemiddeld met 64 procent gezakt.

KPN en Ziggo

KPN verhoogt per 1 juli zijn tarieven met 6,4 procent en bij Ziggo gaan de prijzen gemiddeld 8,5 procent omhoog. Volgens de providers zijn de verhogingen nodig door de inflatie en de gestegen kosten voor onder meer energie.

"Met een prijs van 0,11 euro per megabit per maand is men bij glasvezel het voordeligst uit", stelt Breedbandwinkel. Internet via VDSL is per megabit vier keer duurder dan glasvezel

Ook de internet only-abonnementen en de alles-in-1-pakketten met internet, tv en bellen zijn de afgelopen jaren flink duurder geworden.