Nanoleaf 4D Lightstrip

Philips Hue-concurrent Nanoleaf onthult tv-lightstrip en zwarte lampen

Philips Hue-concurrent Nanoleaf onthult tv-lightstrip en zwarte lampen

28-06-2023 12:40 Laatste update: 29-06-2023 09:24

Philips Hue-concurrent Nanoleaf staat bekend om zijn zeshoekige platte lampen. Dat aanbod wordt nu verder uitgebreid met zwarte exemplaren, daarnaast verschijnt nu een lichtstrip voor tv's.

De Nanoleaf 4D Lightstrip tovert elke tv om in een Ambilight-achtige televisie. Net zoals de oplossing van Hue met zijn Sync Box, maar toch helemaal anders. Bij Hue worden de beelden namelijk via HDMI bekeken door die vrij dure Sync Box, Nanoleaf doet het met een camera. Die klik je bovenop je tv of je zet hem er onder, en de camera past het licht van de strip dan live aan op wat er te zien is. En ook andere Nanoleaf-lampen kleuren mee met wat er te zien is.

De 4D Lightstrip is er inclusief camera en kastje voor tv's van 65 inch voor 100 euro. Voor tv's tot 85 inch betaal je 130 euro. Wie al lichtstrips heeft, kan de camera ook los kopen voor 80 euro. Er zijn ook allerlei bundels, waarbij lichtpanelen in allerlei vormen en maten worden meegeleverd. Ook die panelen kunnen dan mee met de beelden op de tv.

Diepzwarte panelen

Verder heeft Nanoleaf nu ook zwarte varianten van zijn bekende Hexagon-lampen. De muurpanelen kunnen in allerlei vormen op de muur worden geklikt, en zijn al jarenlang in standaard witte kleur beschikbaar: dat is de kleur van de panelen als ze uit staan. De nieuwe limited edition met zwarte panelen kleurt dus zwart wanneer ze niet gebruikt worden. Een set met 9 van die zwarte panelen kost 220 euro. Een uitbreidingsset met 3 panelen kost 70 euro. Nanoleaf verkoopt al langer driehoekige panelen in het zwart, voor 200 euro.

Zowel de 4D Screen Mirror + Lightstrip als de Limited Edition Ultra Black Hexagons kunnen nu worden besteld, maar worden pas vanaf begin augustus geleverd.

De lampen van Nanoleaf werken met een eigen app en platforms als Apple HomeKit en Google Home. Vanaf later dit jaar zal Nanoleaf ook Matter ondersteunen, de universele standaard voor smart home-producten.

Luister ook onze podcast: