Elektrische fiets van Urtopia met ChatGPT.

Dit is de eerste e-bike met ChatGPT aan boord

Dit is de eerste e-bike met ChatGPT aan boord

30-06-2023 10:11

ChatGPT blijft alsmaar op meer plekken in het dagelijks leven opduiken. Binnenkort kun je ook tijdens het fietsen vragen stellen aan de AI-assistent. Een Duitse fietsfabrikant voegt de chatbot toe aan de fietscomputer van zijn nieuwe e-bike.

Nadat Mercedes-Benz onlangs de eerste was die ChatGPT in auto's aanbood, konden fabrikanten van fietsen natuurlijk niet achterblijven. Het Duitse fietsmerk Urtopia zegt de eerste te zijn met een ChatGPT-integratie in een elektrische fiets. Met een druk op een knop op het stuur kunnen fietsers via de fietscomputer praten met de AI-chatbot.

Je kan bijvoorbeeld vragen om hulp vragen over hoe je een lekke band moet verwisselen of waar in de buurt er fietsenwinkels zijn. ChatGPT kan sinds kort ook actuele informatie geven door een samenwerking met Bing. Hoe handig het in de praktijk is en hoe goed ChatGPT je verstaat als je tegen de wind in fietst, is nog niet duidelijk. 

Hartslagdata op het schermpje

De e-bike van Urtopia heeft behalve de ChatGPT-functie ook een integratie met Apple Health en Strava. Zo kun je live-hartslagdata van je Apple Watch op het schermpje op het stuur volgen tijdens het fietsen, waarbij de e-bike ook automatisch de trapondersteuning kan aanpassen. En met Strava kun je makkelijk gegevens over je fietstocht delen.

De Carbon 1 van Urtopia is 15 kg lichte e-bike met een futuristisch ontworpen carbon-frame en een actieradius van 100 kilometer. Hij is momenteel te koop voor 2699 euro.

Volg al onze updates over e-bikes.