iPhone-app ChatGPT geeft nu ook actuele informatie via Bing

Jeri van der Mooren/Unsplash

chatgpt ios app iphone bing chatbot
28 juni 2023 om 08:59
Laatste update: 28 juni 2023 om 09:10

ChatGPT-gebruikers kunnen vanaf nu met de iPhone-app van de chatbot antwoorden krijgen met actuele online-informatie, afkomstig van de Microsoft-zoekmachine Bing. Maar er zit voorlopig een addertje onder het gratis. De functie is er nog alleen voor de ChatGPT Plus-abonnees.

OpenAI heeft een update van de ChatGPT iOS-app uitgebracht, die sinds eind mei ook in Nederland beschikbaar is. De nieuwe bètafunctie is dat abonnees met het ChatGPT Plus-abonnement, dat 20 dollar per maand kost, voortaan in de antwoorden van de chatbot real-time gegevens van internet kunnen krijgen. Dat is mogelijk door de integratie van Microsoft Bing als de standaardzoekmachine van ChatGPT.

Of Bing-toegang later ook voor gratis gebruikers beschikbaar komt, is nog niet duidelijk. De gratis versie van de chatbot kan alleen bij data die tot en met 2021 is verzameld om het AI-taalmodel te trainen.

Miljarden van Microsoft

Microsoft investeerde eerder miljarden dollars in OpenAI en gebruikt op zijn beurt de AI-technologie van het bedrijf in de Bing AI-chatbot in zijn zoekmachine en in meerdere AI-functies in Windows en de Office-programma's.

ChatGPT Plus-gebruikers kunnen de nieuwe optie aanzetten in de instellingen in de app onder het kopje 'Nieuwe functie'. Daar moet je dan GPT-4 selecteren en vervolgens 'Bladeren met Bing'. 

Android-app 

Momenteel heeft ChatGPT nog alleen een app voor iOS, maar volgens OpenAI volgt een Android-versie 'binnenkort'.