Sophia Stark/Unsplash

apple airpods pro temperatuur gezondheid gehoor

'Volgende AirPods Pro houden temperatuur en gezondheid bij'

3 juli 2023 om 12:02
Laatste update: 3 juli 2023 om 12:05

De volgende generatie van de AirPods Pro zou extra sensoren krijgen om de temperatuur en algemene gezondheid van de gebruiker bij te houden.

Apple werkt weer aan verschillende nieuwe mogelijkheden voor de AirPods, meldt Bloomberg. Sommige van die opties komen waarschijnlijk als software-update, zoals het persoonlijke hoorprofiel. Daarbij spelen de AirPods Pro allerlei tonen af, en luistert de interne microfoon hoe die tonen terugkomen. Het resultaat toont dan of gebruikers gehoorproblemen hebben, die eventueel met de AirPods zelf als gehoorapparaat opgelost kunnen worden.

Ook zou de gehoortest een persoonlijk luisterprofiel opleveren, waardoor muziek precies op je oren wordt aangepast – iets dat AirPods nu ook al deels doen. De functie zou lijken op die van de app Mimi. Apple zou enkele jaren geleden al in gesprek zijn geweest met de makers van die app.

Nieuwe AirPods met nieuwe sensoren

Andere vernieuwingen zijn hardwarematig. Apple zou een temperatuursensor willen toevoegen aan de AirPods, vermoedelijk het Pro-model. De temperatuur wordt dan via het oorkanaal gemeten, wat nauwkeuriger zou zijn dan een meting via de pols. Die optie werd toegevoegd op de Apple Watch Ultra en Series 8, maar kan momenteel alleen gebruikt worden voor het bijhouden van de menstruatiecyclus.

Een nauwkeurigere meting zou gebruikers ook kunnen wijzen op schommelingen in hun gezondheid. Potentieel zouden AirPods een griepje bijvoorbeeld voelen aankomen voordat de gebruiker dat zelf in de gaten heeft.

Wachten op nieuwe AirPods Pro

Verder komt Apple mogelijk later dit jaar nog met een USB-C-versie van de huidige AirPods Pro 2. Dat nieuwe model verscheen vorig jaar, en wordt vermoedelijk de komende tijd nog niet grondig vernieuwd. Een USB-C-aansluiting is in Europa echter vanaf volgend jaar verplicht, dus verwacht wordt dat Apple de AirPods daarop aanpast. Vermoedelijk wordt dan alleen het doosje aangepast, en blijven de dopjes identiek aan het huidige model.

Verder wordt ook nog een nieuwe versie van de AirPods Max verwacht, de koptelefoon van Apple. Eind dit jaar wordt de koptelefoon drie jaar oud. Verwacht wordt dat de koptelefoon een nog betere ondersteuning voor ruimtelijk geluid zal krijgen, en tevens een USB-C-aansluiting.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>