In Odio maak je je eigen soundscape.

'AirPods stiekem de meest verkochte VR-gadget'

'AirPods stiekem de meest verkochte VR-gadget'

31-05-2023 16:59 Laatste update: 17:16

In onze podcast praten we dit keer met Max Frimout, geluidskunstenaar en met zijn app Odio vorig jaar winnaar van een Apple Design Award. Max geeft zijn unieke kijk op audio, ook in relatie tot AI en augmented reality.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of in je favoriete podcast-app.

We praten dit keer met Max Frimout, vorig jaar samen met een team van vier anderen winnaar van een Apple Design Award met de app Odio. In de app maak je kennis met de flexibiliteit van ruimtelijk geluid. Max opent ons de ogen en oren over die mogelijkheden, bijna letterlijk. Hij ziet muziek en geluid op een manier waar wij nooit bij hebben stilgestaan.

Verder in het tech-nieuws deze week: ChatGPT eindelijk op iPhone in Nederland, een ruzie rond de nieuwe functie van de e-bikes van Cowboy, nieuwe geruchten over de Apple-bril en weer een noodkreet voor AI-regels.

Luister de Bright Podcast.

Tips uit deze aflevering:

Serie: Ted Lasso komt tot een einde: de laatste aflevering is vanaf vandaag te zien op Apple TV+. Het lijkt wel finale-week in serie-land, met de laatste afleveringen van onder meer ook Barry en Succession.

App: Web Roulette. Deze app is van de makers van de todo-app Clear, waar trouwens een nieuwe versie van onderweg is. Web Roulette is een soort grapje, een app waarin je je favoriete sites zet en dan kun je er tussen swipen, zoals je vaak al tussen die sites hopt als je je verveelt. En met dat swipen vul je een roulettewiel, en als je dan met je iPhone schudt krijg je een totaal random website te zien, voor als je je écht verveelt. Gratis in de App Store.