©Peugeot

Vernieuwde Peugeot e-208 onthuld: 'Aangescherpt design'

Vernieuwde Peugeot e-208 onthuld: 'Aangescherpt design'

06-07-2023 16:38 Laatste update: 17:24

Peugeot heeft de vernieuwde elektrische Peugeot e-208 met een moderner design aangekondigd. De nieuwe versie komt in november op de markt. De aankondiging volgt nadat de huidige e-208 afgelopen half jaar de op een na populairste elektrische auto in Nederland was.

Van de Peugeot e-208 werden er in de eerste zes maanden van dit jaar 3576 geregistreerd in Nederland. Daarmee moest de e-208, die eind 2019 voor het eerst verscheen, alleen de Tesla Model Y voor zich laten (6761). De nieuwe versie dient zich alweer aan. Peugeot heeft vandaag de vernieuwde e-208 aangekondigd, die vanaf november te koop is. De vernieuwde e-208 krijgt een hele reeks veranderingen in het ontwerp, het interieur en de technologie. En de auto is er straks in zeven nieuwe kleuren, waaronder de felgroene 'Jaune Agueda' bij dit artikel.

De nieuwe e-208 komt er in een 136 pk versie met 50 kWh-accu en 362 km actieradius en een 156 pk variant met 51 kWh en 400 km rijbereik. Bij die laatste is een 3-fase 11 kW-boordlader standaard en snelladen kan tot 100 kW. 

Design

De vernieuwde 208 is er als Active, Allure en GT. Er zijn nieuwe 16- en 17-inch lichtmetalen wielen en de auto’s hebben nu zwarte zijspiegelkappen.

Er zijn tal van kleine aanpassingen in de designelementen en de led-verlichting. Peugeot noemt het zelf een 'aangescherpt en moderner design'. De grille en bumper lopen bijvoorbeeld meer in elkaar over. Ook is de verlichting aan de voorkant veranderd. Het moet de auto er volgens Peugeot 'robuuster en breder' uit laten zien. "De drie lange verticale 'lichtklauwen' maken de signatuur extra onderscheidend en zijn geïntegreerd in de hoogglanszwarte inzetten in de bumper."

Infotainmentsysteem

Elke uitvoering van de 208 krijgt een groter infotainmentscherm van 10 inch, die alleen bij de Allure en GT een HD-beeldkwaliteit heeft. De Allure en GT hebben nu ook een 10 inch digitaal instrumentarium, terwijl dat bij het instapmodel een 3,5 inch scherm en analoge klokken zijn. Verder krijgen de parkeerhulpcamera’s een upgrade: ze sturen hd-beeld naar het intotainmentscherm. 

Het verbeterde infotainmentsysteem Peugeot i-Connect ondersteunt nu ook draadloze Apple CarPlay en Android Auto en kan systeemupdates 'over the air' ontvangen. Het systeem is ook te bedienen via spraakherkenning en reageert op het commando 'Ok Peugeot'.

Verder belooft Peugeot opladen bij meer dan 350.000 laadpunten in Europa via het Free2Move Charge-netwerk. De prijzen van de vernieuwde e-208 zijn nog niet bekendgemaakt. 

Lees ook onze Duurtest over de Peugeot e-208.