© Shpetim Ujkani

PlayStation 5 tijdelijk goedkoper: Sony geeft korting

PlayStation 5 tijdelijk goedkoper: Sony geeft korting

07-07-2023 13:38

Sony geeft de komende twee weken 75 euro korting op de PlayStation 5. De spelcomputer kost daardoor tijdelijk 475 euro.

Sony biedt vanaf vandaag 75 euro korting op de PlayStation 5-spelcomputer. De kortingsactie geldt zowel bij deelnemende winkels als via de PlayStation-webwinkel. De actie loopt tot 21 juli om precies 1 minuut voor middernacht. Het geldt alleen voor de versie met een diskstation. De digitale editie van de PS5, zonder disksleuf, kost in de PlayStation-webwinkel nog altijd 450 euro.  

De PlayStation 5 kwam in november 2020 op de markt (kijk ook onze review van destijds). Inmiddels heeft Sony er meer dan 38,5 miljoen exemplaren van verkocht. In augustus 2022 verhoogde Sony de prijzen met 50 euro vanwege de inflatie.

Nieuwe games

Sony spreekt in een toelichting over de korting van een 'fantastisch jaar voor de PS5'. Het bedrijf wijst daarbij op games als Hogwarts Legacy en de VR-game Horizon Call of the Mountain voor de nieuwe PlayStation VR 2. "Er komen nog meer geweldige nieuwe games aan, waaronder Marvel's Spider-Man 2, Assassin's Creed Mirage en Alan Wake 2."

Volgens geruchten zou Sony eind dit jaar met een PS5 Slim of Lite komen. Die slankere versie zou een afneembaar schijfstation krijgen en verder erg lijken op de normale PS5.

Luister ook: