©Tenways

Deze nieuwe e-bike van Tenways is een stevige stadsfiets

Deze nieuwe e-bike van Tenways is een stevige stadsfiets

10-07-2023 10:03 Laatste update: 11-07-2023 18:39

E-bikefabrikant Tenways heeft vandaag de elektrische stadsfiets AGO T op de markt gebracht: een stevige e-bike met een doorstap-frame, een vrij goede uitrusting en een grote accu.

Tenways timmert flink aan de weg en begint een geduchte concurrent voor merken als VanMoof, Cowboy en Veloretti te worden. Vandaag bracht het bedrijf weer een nieuw model uit, bedoeld voor gebruik in de stad. De Tenways AGO T heeft een Bafang M420-middenmotor met redelijk veel koppel (80 Nm), hydraulische schijfremmen van Shimano en een Gates Carbon-riemaandrijving in plaats van een ketting. De grote 504 Wk-accu is geïntegreerd in de onderbuis en is uitneembaar. De actieradius is volgens Tenways 100 kilometer.

Ook heeft de fiets een Enviolo traploze schakelnaaf in het achterwiel, voor een soepele overgang tussen versnellingen. Je kunt er ook mee schakelen als je stil staat. De fiets is uitgerust voor stadsgebruik met een bagagedrager, spatborden en geïntegreerde voor- en achterlichten. Verder zit er een lcd-kleurenscherm op het stuur, waarop je onder meer je route kunt zien.

Flinke jongen

Om het fietscomfort op hobbelige wegen te vergroten heeft de e-bike ook vering in de zadelpen en een lockout-voorvork met verstelbare voorvering. De AGO T is wel aan de zware kant: 30 kilogram.

De AGO T is verkrijgbaar in groen, zwart en wit, en kost 2699 euro.

Binnenkort komt Tenways ook met zijn eerste elektrische bakfiets, de Cargo One. 

Onze e-bike-tester David heeft al vier fietsen van Tenways getest. Kijk zijn reviews: CGO600CGO600 Pro , AGO X en CGO 800 S.

Lees ook: de beste e-bikes van dit jaar.