©TED

elon musk mark zuckerberg twitter threads sociale media beledigingen

Elon Musk bereikt in zijn woede om Threads een nieuw dieptepunt

11 juli om 13:16

Elon Musk heeft weer een nieuw dieptepunt bereikt door Meta-topman Mark Zuckerberg uit te schelden en uit te dagen tot weer een achterlijk wedstrijdje vanwege het succes van Threads.

Threads behaalde maandag in recordtijd 100 miljoen gebruikers: slechts vier dagen had de Twitter-concurrent van Meta daar voor nodig. Inmiddels staat de teller al bijna op 105 miljoen gebruikers, ondanks dat Threads in Europa nog niet officieel beschikbaar is – al zijn daar wel omwegen voor. Inmiddels is duidelijker waarom Threads in de EU niet wordt uitgebracht: omdat nieuwe concurrentieregels voor Big Tech voor problemen kunnen zorgen. Meta neemt dus het zekere voor het onzekere.

Maar zelfs zonder de EU-markt is Threads binnen een week dus al op een kwart van het aantal actieve gebruikers dat Twitter heeft, en dat doet eigenaar Musk zichtbaar pijn.

Musk draait door

Naast een dreigende rechtszaak heeft Musk nu ook weer een vreemd voorstel aan Zuckerberg gedaan: een wedstrijdje penis-meten. Het zal vast wel weer om een soort grap gaan, net zoals Musks vreemde uitdaging tot een kooigevecht dat er niet van kwam.

De belediging die Musk aan Zuckerberg maakt is eigenlijk nog een lager dieptepunt. 'Zuck is een cuck', schreef Musk dit weekend: cuck is kort voor cuckold: een man die toekijkt hoe zijn vriendin seks heeft met een ander.

Musk probeert zijn overduidelijke woede kennelijk in misplaatste grapjes te verpakken, maar de waarheid blijft simpel: Twitter staat er nu slechter voor dan toen Musk het overnam, en zonder zijn wanbeleid had Meta waarschijnlijk nooit een Twitter-concurrent overwogen.

Volg ons ook op sociale media.