Europees record voor grootste drone-show in Disneyland Parijs

©DLP Dreams

disneyland parijs show drones record 1500
17 juli 2023 om 19:19

Disneyland Parijs heeft een record gevestigd: die voor de grootste drone-show van Europa. Bij de voorstelling in het pretpark gaan bijna 1500 drones de lucht in.

Disneyland Parijs geeft al een aantal jaar shows met drones, als duurzame aanvulling op de dagelijkse vuurwerkshow in het pretpark. Bright keek vorig jaar nog achter de schermen bij de grote show. Toen waren wij al onder de indruk van wat men daar deed met 150 drones met lampjes – inmiddels zijn het er bijna tien keer meer.

Franse feestdag, Franse figuren

De grote nieuwe drone-show van Disneyland Parijs heeft 1495 drones, en werd vrijdag voor het eerst opgevoerd ter ere van Quatorze Juillet. Tijdens die Franse feestdag wordt het begin van de Franse Revolutie elk jaar groots herdacht.

Disneyland deed dat in eigen Franse stijl, door met verlichtte drones de kandelaar Lumière uit Beauty and the Beast uit te beelden. Daarna kwamen onder meer de skyline van Parijs met de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Notre-Dame en de Moulin Rouge.

Maanden voorbereiding

Disney werkte voor de grote drone-show samen met het gespecialiseerde bedrijf Dronisos, waar het al langer mee samenwerkt voor vergelijkbare shows. De voorbereidingen duurden volgens Disney zo'n vier maanden.

Het wereldrecord voor langste zin in de lucht tijdens een drone-show werd onlangs gehaald tijdens de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag, met iets meer dan 1000 drones. De grootste drone-show ter wereld tot nu toe vond vorig jaar plaats in China, met tegelijkertijd iets meer dan 5000 drones.

We gingen al eens backstage bij de Disney drone-show:

Volg ons ook op YouTube