Apple verwacht stabiele verkoop iPhone 15: 'Ondanks duurdere Pro-modellen'

©lukgehr

iphone 15 pro apple iphones
24 juli 2023 om 13:12
Laatste update: 24 juli 2023 om 13:55

Apple denkt dat de iPhone 15 even goed gaat verkopen als de iPhone 14. Het bedrijf zou opnieuw 85 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhones hebben besteld bij leveranciers. Dit ondanks dat het de prijzen van de Pro en Pro Max zou gaan verhogen.

Apple zou leveranciers hebben gevraagd dit jaar 85 miljoen exemplaren van de iPhone 15 te produceren. Dat komt overeen met de productie van de iPhone 14 vorig jaar. Als het aantal verkochte iPhones stabiel blijft, dan neemt de omzet toe, want Apple wil de prijzen van de iPhone 15 Pro-modellen verhogen. Dat meldden bronnen die bekend zijn met de Apple-plannen aan Bloomberg. Hoeveel duurder de iPhone 15 Pro-modellen worden, is nog niet duidelijk.

Problemen bij de productie

Apple zou de prognose van de productie van de iPhone 15-modellen met 2 miljoen hebben verlaagd vanwege vermeende problemen met de camerasensoren. Dat wordt volgens Bloomberg gecompenseerd door meer exemplaren van de duurdere iPhone 15 Pro-varianten. Bij de productie van de schermen van de nieuwe iPhones zou er een 'kleine hapering' zijn geweest, maar dat probleem moet binnen een week of twee zijn opgelost. Het zal volgens de bronnen van Bloomberg geen merkbare invloed op de totale productie hebben.

In 2021 en 2022 stelde Apple eerst 90 miljoen als doel voor de nieuwe iPhones, maar dat werd niet gehaald vanwege een chiptekort in 2021 en vorig jaar doordat fabrieken dicht moesten vanwege de coronamaatregelen in China.

Marktaandeel iPhone gegroeid

De wereldwijde telefoonverkoop daalt al acht kwartalen op rij, maar Apple heeft daar relatief weinig last van. Het marktaandeel van Apple steeg afgelopen kwartaal volgens Counterpoint naar 17 procent.

Samsung is nog altijd marktleider, maar Apple neemt wel meer afstand van Chinese concurrenten als Xiaomi, Oppo en Vivo.

Geruchten over iPhone 15

Over de iPhone 15 zijn de laatste weken al meerdere details uitgelekt. Zo zouden de nieuwe iPhones grotere batterijen, nieuwe chips en andere kleuren krijgen. We hebben de geruchten hier op een rij gezet.

Volg ons ook op social media voor meer Apple-nieuws.