Sonos schrapt twee veelgebruikte functies uit zijn iPhone-app

©Sonos

sonos iphone app update ios spotify apple music
26 juli 2023 om 21:08
Laatste update: 26 juli 2023 om 21:09

Sonos heeft met de nieuwste update van zijn iPhone-app geen functies toegevoegd, de speakerfabrikant heeft er twee verwijderd. De geschrapte functies zouden zich niet aan de richtlijnen van Apple hebben gehouden.

Meestal krijgen apps er bij updates nieuwe functies bij, zo niet de jongste update van de Sonos S2-app voor de iPhone. De speakerfabrikant heeft met die update twee bedieningsfuncties verwijderd. Zo is er geen bediening vanaf het toegangsscherm van je iPhone meer mogelijk, waardoor dit een stuk omslachtiger wordt.

Met de Now Playing-weergave kon je snel van nummer veranderen van het iPhone-lockscreen. Als je nu op je Sonos-speaker naar een ander liedje op bijvoorbeeld Spotify of Apple Music wilt skippen, moet je eerst je Phone ontgrendelen en de Sonos-app opstarten. Daar zullen veel Sonos-gebruikers niet blij mee zijn.

Ook is het niet meer mogelijk om het volume van Sonos-speakers te bedienen met de volumeknoppen van je iPhone.

'Geen betrouwbare ervaring'

De reden voor het verwijderen van de functies is volgens Sonos dat de manier waarop de functies waren ontworpen 'niet voldeed aan de richtlijnen van Apple voor app-ontwikkelaars'. "Ze boden daardoor niet langer een betrouwbare bedieningservaring." Dat wil zeggen dat deze functies soms niet goed werkten of haperden.

De nieuwe Sonos-update verbetert wel het geheugengebruik van sommige oudere producten, waaronder de Sonos Play:1, Play:3, Sub en Connect.

Luister ook onze podcast over de nieuwe Sonos Era-speakers:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>