De MrBeast-burger is zo smerig dat de YouTube-koning een rechtszaak start

©MrBeast

mrbeast burger youtube mr beast
1 augustus om 15:20

De populairste YouTuber ter wereld, Jimmy 'MrBeast' Donaldson, heeft het bedrijf achter de fastfoodketen die zijn eigen naam draagt aangeklaagd. Fans van MrBeast klaagden al langer dat de burgers 'niet te eten' waren. 

Van alle offline-activiteiten van beroemde YouTubers is de hamburgerketen van MrBeast misschien wel de bekendste. Donaldson, met 172 miljoen abonnees de populairste YouTuber, begon de MrBeast Burger-keten in 2020. Maar zijn fans klagen al tijden over hoe ranzig de hamburgers en andere snacks die de winkels onder zijn naam serveren zijn. MrBeast is er helemaal klaar mee en heeft het bedrijf achter de keten, Virtual Dining Concepts, nu aangeklaagd.

Donaldson stelt in de aanklacht dat het bedrijf "materiële, onherstelbare schade heeft toegebracht aan het merk en de reputatie van MrBeast". Hij wil onder de deal uitkomen en vraagt de rechter om het gebruik van zijn naam te verbieden. In de aanklacht beweert Donaldson ook nog dat hij 'geen cent heeft ontvangen' van Virtual Dining Concept. Hij bood onlangs al excuses aan zijn fans aan. 

Dark kitchens

MrBeast Burger levert wereldwijd vanuit ruim duizend 'dark kitchens'. Dat zijn bezorgdiensten die opereren vanuit de keukens van andere horecabedrijven. Vorig jaar september opende MrBeast zijn eerste fysieke burgerrestaurant, waar duizenden fans op af kwamen. Virtual Dining Concepts heeft nog niet op de aanklacht gereageerd.

In juni zei Donaldson dat hij bijna was meegegaan met de fatale duik van onderzeeër Titan naar de Titanic. Hij was uitgenodigd om mee te gaan, maar sloeg het aanbod af. "Best een eng idee dat ik er in had kunnen zitten." 

Volg ons ook op YouTube.