©Netflix

netflix film interactieve romcom choose love

Netflix probeert 't weer: in deze film bepalen jouw keuzes het verhaal

1 augustus om 15:41

Netflix geeft het concept van interactieve films nog niet op. Deze maand verschijnt een romcom waarbij kijkers zelf keuzes moeten maken, die het leven van de hoofdpersoon in de film een andere wending geven.  

Netflix experimenteert zo nu en dan met interactieve content. Misschien herinner je je Black Mirror: Bandersnatch nog wel. In die interactieve film uit 2018 moest je keuzes maken voor het hoofdpersonage, die grote invloed hadden op de rest van het verhaal. Er waren vijf verschillende eindes mogelijk. Een soortgelijk concept laat Netflix nu voor het eerst los op een romcom met Choose Love, dat eind deze maand op de streamer verschijnt. 

De romantische komedie van regisseur Stuart McDonald draait om Cami Conway, een jonge vrouw die werkt als opnametechnicus en voorbestemd lijkt om te trouwen met haar vriend Paul. Maar ze voelt dat er 'iets ontbreekt' in haar leven. Is Paul wel dé liefde van haar leven? Zit die gedroomde zangcarrière er toch nog in? 

Dilemma's

Cami staat volgens Netflix voor moeilijke keuzes, en die mag jij als kijker voor haar maken. Van serieuze ethische dilemma's tot een frivole Truth or Dare. "Cami's lot is geheel aan jou - van het kiezen van een nieuw carrièrepad tot het heroverwegen van haar relaties", aldus Netflix.

De streamingdienst waarschuwt kijkers dat ze goed moeten nadenken over hun keuzes tijdens deze interactieve romcom, want: "Dingen lopen niet altijd zoals je denkt!" Choose Love is vanaf 31 augustus te streamen op Netflix. 

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>