©Claudio Luiz Casto

nintendo switch kopen zelda tears of kingdom super mario movie

Nintendo scoort recordwinst dankzij nieuwe Zelda-game en Mario-film

3 augustus 2023 om 09:49
Laatste update: 3 augustus 2023 om 09:57

Nintendo heeft een recordwinst gehaald afgelopen kwartaal door het succes van de nieuwste Legend of Zelda-game en de Super Mario Bros-film.

Nintendo heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een recordwinst gedraaid van omgerekend zo'n 1,2 miljard euro. Dat kwam mede doordat er 18,5 miljoen exemplaren van de nieuwe Zelda-game Tears of the Kingdom voor de Nintendo Switch zijn verkocht. De game werd onder recensenten lovend ontvangen. De populariteit van Tears of the Kingdom droeg ook bij aan de verkoop van de Nintendo Switch-spelcomputers. Er werden afgelopen kwartaal 3,91 miljoen exemplaren verkocht, veel meer dan de 3,43 miljoen die in hetzelfde kwartaal vorig jaar over de toonbank gingen.

Super Mario Bros. Movie

Ook kwam er veel geld binnen door het bioscoopsucces van de Super Mario-film. Rond de film heeft het Japanse bedrijf kennelijk een relatief goede deal gesloten met producent Illumination. De film zorgde ervoor dat de licentie-inkomsten van Nintendo bijna verdrievoudigden.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is inmiddels de negende best verkochte titel van de Nintendo Switch, die in 2017 op de markt werd gebracht. De Zelda-game zal waarschijnlijk de komende maanden ook goed blijven verkopen. 

De volgende Switch

Over de opvolger van de Switch heeft Nintendo officieel nog niets gezegd. Volgens geruchten krijgt de volgende Switch een lcd-scherm om de prijs laag te houden en te voorkomen dat er bij de release tekorten ontstaan. De volgende Switch zou ook meer opslagruimte krijgen en opnieuw fysieke games met cartridges ondersteunen.