Pak je agenda: datum onthulling iPhone 15 uitgelekt

©PhoneArena

iphone 15 pro apple event september
3 augustus 2023 om 21:34
Laatste update: 3 augustus 2023 om 21:37

De datum van het volgende grote Apple-event is uitgelekt. Medewerkers van mobiele providers is gevraagd om die dag geen vrij te nemen vanwege een grote smartphone-aankondiging. Dat duidt op de presentatie van de iPhone 15. Op 13 september zou het gaan gebeuren.

Dat melden meerdere bronnen aan 9to5Mac. De timing op 13 september is logisch: meestal houdt Apple zijn najaarsevent rond die datum, al is het soms ook wel een week eerder. Vorig jaar was de iPhone 14-onthulling op 7 september, ook op een woensdag. 

Als de aankondiging op 13 september plaatsvindt, dan zouden de pre-orders op vrijdag 15 september van start gaan, waarna de iPhone 15-toestellen vanaf 22 september verkrijgbaar zouden zijn. De vraag is of alle modellen tegelijk meteen beschikbaar zijn. Vorig jaar startte de verkoop van de iPhone 14 Plus pas begin oktober door leveringsproblemen. Sommige analisten zeiden onlangs dat één van de vier verwachte iPhone 15-modellen vertraging zou kunnen oplopen door productieproblemen. Maar volgens Bloomberg zijn die na een 'hapering' inmiddels opgelost.

Veel vernieuwingen

De iPhone 15-serie krijgt vrij veel vernieuwingen, zoals een nieuw ontwerp met dunnere schermranden. Ook zouden de iPhone 15's de eerste iPhones worden met USB-C in plaats van Lightning. De Pro-modellen zouden een titanium frame hebben in plaats van roestvrij staal en zouden werken met de nieuwe A17-chip.

Op de plek van de muteknop zou een nieuwe actieknop komen die je zelf kan instellen. De nieuwe iPhones worden volgens meerdere media iets duurder en ze verschijnen in nieuwe kleuren.

In dit artikel lees je meer geruchten over de iPhone 15. Tijdens het event in september komt Apple mogelijk ook met de nieuwe Apple Watches.

Luister ook:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>