©Unsplash

tinder beste foto maken ai tool profiel

Tinder kiest met AI de beste foto's voor op je profiel

4 augustus 2023 om 09:44

Gebruikers van Tinder kunnen binnenkort de keuze van de foto's op hun profiel overlaten aan AI. De dating-app test een tool die zelf de vijf 'beste' foto's uit een album op de telefoon van de gebruiker selecteert.

Tinder denkt dat AI het gebruikers makkelijker kan maken om de juiste foto's voor hun profiel uit te kiezen. De nieuwe AI-tool kan de 'keuzestress wegnemen', zegt ceo Bernard Kim van Tinder-eigenaar Match Group. "AI kan onze gebruikers helpen om op een efficiëntere manier betere profielen op te bouwen die hun persoonlijkheid echt laten zien", aldus Kim in een gesprek met analisten. 

Tinder wil daarnaast nog meer AI-functies toevoegen, zoals generatieve AI die voor gebruikers de teksten op hun profielen kan schrijven. Die tool wordt momenteel getest onder de eerste gebruikers. Het AI-systeem stelt gepersonaliseerde teksten voor die zijn afgestemd op wat gebruikers hebben ingevuld als hun interesses en relatiedoelen. Gebruikers beslissen uiteindelijk zelf wat ze op hun profiel zetten.

Tinder heeft wereldwijd ruim 75 miljoen actieve gebruikers. Volgens Mark Van Ryswyk, chief product officer van Tinder, zegt een derde van hen 'absoluut' generatieve AI te willen gebruiken om hun profiel te verbeteren.

Chatbots

Gebruikers van dating-apps keren zich ook steeds vaker tot AI-chatbots zoals ChatGPT tijdens het chatten met hun matches. In een recent onderzoek van cyberbeveiliger Kaspersky zei 52 procent van de Britse alleenstaande mannen dat ze chatbots zouden gebruiken om gesprekken met meer mensen tegelijk te kunnen voeren. Ook stond 37 procent positief tegenover het gebruik van ChatGPT voor het verbeteren van hun datingprofiel. 

Tinder zet trouwens ook AI in om oplichters te weren. De app vraagt sommige gebruikers om een videoselfie te maken. De AI analyseert die video vervolgens, om te zien of het echt om de persoon getoond op het Tinder-profiel gaat.