©Mrkeybrd

samsung galaxy z flip 5 smartphone vouwbare telefoon motorola razr

Nieuwe Samsung Flip5 pas kapot na 400.000 keer open- en dichtvouwen

9 augustus 2023 om 15:15
Laatste update: 9 augustus 2023 om 15:15

YouTubers hebben in een livestream die 7 dagen duurde de nieuwe vouwtelefoons van Samsung en Motorola zo vaak mogelijk opengeklapt en dichtgevouwen, totdat de telefoons stuk gingen. De Motorola Razr begaf het veel eerder dan de Flip5. De nieuwe Samsung-smartphone stopte er pas na 401.146 keer te zijn gevouwen mee.

De livestream, die op 2 augustus begon, toonde hoe vaak je de Samsung Galaxy Z Flip5 en de Motorola Razr 40 Ultra in het echt kan openklappen en dichtvouwen totdat de telefoons niet meer werken. Volgens Samsung kan je zijn opvouwbare smartphones probleemloos 300.000 keer openen en dichtvouwen, maar het bedrijf test dat met robots. De YouTubers deden het met de hand, omdat het nu eenmaal mensen zijn die smartphones gebruiken. "Mensen maken dingen eerder kapot dan machines", zegt YouTuber Mrkeybrd.

Vorig jaar deed het YouTube-kanaal deze vouwtest ook al. Toen brak het scherm van de Samsung Flip na 418.500 keer te zijn gevouwen. Dit jaar stopte de Motorola Razr er al na 126.367 keer vouwen mee. Bij de Flip5 ontstond er dit keer na zo'n 223.000 keer vouwen wel een probleem met het scharnier, maar het scherm bleef gewoon werken.

Bloem en eieren

Ook nadat de Samsung-vouwtelefoon 400.000 keer was geopend en dichtgevouwen, leek er nog altijd weinig aan de hand. Maar toen besloten de YouTubers om de Flip5 onder te dompelen in water, bloem en eieren. Dat deed de telefoon de das om, want het scharnier werd steeds meer onbruikbaar. Na welgeteld 401.146 keer vouwen verscheen er een roze lijn op het scherm en was het eindelijk klaar met de Flip5.

De Flip5 heeft trouwens een IP-rating van IPX8: de telefoon kan wel tegen onderdompelen in water, maar wat minder goed tegen stof. Waarschijnlijk was er dus een nog groter aantal keer vouwen mogelijk geweest, maar dat zullen we nooit weten.

Tienduizenden kijkers

Ondanks de slaapverwekkende beelden van het non-stop openen en dichtvouwen - in stilte, je hoorde alleen het getik van de telefoons - trok de livestream vele honderden gelijktijdige kijkers. Ook gaven ruim 12.000 mensen een duimpje omhoog. De testers wisselden elkaar regelmatig af om het tempo hoog te houden.  

Het aantal van ruim 400.000 keer open- en dichtvouwen is indrukwekkend. Als je de vouwtelefoon zo'n 100 keer per dag open- en dichtklapt, zou je hem 11 jaar kunnen gebruiken. De Motorola Razr 40 Ultra zou het 3,5 jaar volhouden.

Op zoek naar je nieuwe e-bike? Kom naar onze Bright E-bike Party, waar je 19 e-bikes van 7 merken zelf kunt proefrijden. De ticketprijs is verlaagd: een kaartje kost nog maar 15 euro. Er is een beperkt aantal plekken, dus bestel nu je tickets.