Apple Music doet eindelijk Discover Weekly van Spotify na

©Unsplash

apple music discovery-station spotify discover weekly suggesties muzieksmaak
8 augustus om 09:10

Apple Music heeft eindelijk één van de populairste functies van Spotify gekopieerd: de ontdek-functie. Apple's nieuwe Discovery-station stelt muziek voor die je nog niet hebt geluisterd, maar die waarschijnlijk bij je past.

Spotify heeft al jaren Discover Weekly, een persoonlijke lijst met muziek die bij je past, maar die je nog niet eerder hebt beluisterd. Apple Music had al een tijdje de New Music Mix, een soortgelijke lijst maar dan alleen met recent verschenen muziek. Nu is er ook eindelijk het Discovery-station, dat veel meer lijkt op Discover Weekly.

Apple heeft het station nog niet officieel aangekondigd, maar veel gebruikers zien het al – wij ook. Het staat in het lijstje 'Stations voor jou', naast het 'Station van [jouw naam]' dat muziek draait die je al wel juist eerder hebt beluisterd. Het Discovery-station draait dus muziek die je nog niet kent, maar die waarschijnlijk bij je past.

Prima selectie, werkt iets anders

Tijdens onze korte test klopt dat inderdaad. We krijgen muziek te horen van zowel nieuwe als oude artiesten in genres die we vaker luisteren: van rock en indie tot dance en jazz. Net als op Spotify heb je verder weinig controle over wat je voorgesteld krijgt. Je kan niet kiezen om bepaalde muziek vaker of juist minder vaak voorgesteld te krijgen.

Apple heeft nog niet toegelicht hoe de functie precies werkt. Het is niet duidelijk of het station bijvoorbeeld bijhoudt welke nummers je overslaat, en of suggesties daarop worden aangepast. Hoor je muziek voorbijkomen die je mooi vindt, kun je die liken, of het album toevoegen aan je bibliotheek of een afspeellijst.

Anders dan Discover Weekly lijkt het Discovery-station voortdurend te worden bijgewerkt, in plaats van één keer per week. Je krijgt ook geen lijst met nummers te zien, maar hoort steeds één nieuw nummer.

Luister ook onze podcast:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>