©Unsplash

Je eigen WhatsApp-stickers maken wordt simpel met deze nieuwe AI-functie

Je eigen WhatsApp-stickers maken wordt simpel met deze nieuwe AI-functie

15-08-2023 16:08

WhatsApp test een nieuwe functie waarbij je zelf unieke stickers kan genereren via AI, met een chatbot-achtige opdracht.

AI kan dingen makkelijker maken die ingewikkeld of saai zijn om te doen. Het maken van WhatsApp-stickers is zoiets. Zulke stickers zijn leuk om te krijgen of te versturen, maar het kost wat tijd en moeite om ze te maken. Dat kan AI oplossen, moeten ze bij WhatsApp gedacht hebben, want zo'n functie wordt nu getest.

Eigen AI-technologie

Een aantal gebruikers in de Android-bèta van WhatsApp kan de functie al gebruiken, meldt WABetaInfo. Onder de normale sticker-knop zit dan de nieuwe functie 'creëren'. Dan komt een tekstveld omhoog, waarin gebruikers hun gewenste sticker moeten omschrijven.

'Lachende kat op een skateboard', voert WABetaInfo als test in. Het resultaat is inderdaad zo'n afbeelding, tegen een ronde, witte achtergrond die meteen als sticker gebruikt kan worden. De achterliggende technologie is van moederbedrijf Meta, dat ook miljarden investeert in AI.

Details nog niet bekend

Zo te zien is de functie al zo afgericht dat er automatisch stickers uit rollen, gebruikers hoeven bijvoorbeeld geen vorm te omschrijven. WABetaInfo toont slechts één voorbeeld, dus het is niet duidelijk of de stickers ook bewust één bepaalde tekenstijl aanhouden. Ook is niet bekend of er beperkingen zijn in de soorten stickers die gebruikers kunnen genereren.

Wel zal WhatsApp 'makkelijk duidelijk maken' als stickers met de AI-functie zijn gegenereerd. Dat zou bijvoorbeeld met een watermerk of iets dergelijks kunnen zijn. Bedrijven proberen steeds vaker kenbaar te maken als iets het resultaat is van AI, mede op aandringen van overheden.

Luister ook: alle AI-ontwikkelingen samengevat.