©Circe Denyer

google bard ai slim werken langer leven microsoft apple chatbot mark rutte

AI als vriend of vijand: gaat je baan eraan?

9 augustus 2023 om 18:39
Laatste update: 10 augustus 2023 om 11:00

In de Bright Podcast blikken we deze zomerweken terug op een nu al bizar techjaar. Dit keer over hét onderwerp dat de techwereld in zijn greep houdt: kunstmatige intelligentie.

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;border-radius:10px" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19. Of in je favoriete podcast-app.

Na ChatGPT verschenen de AI-chatbots van onder andere Microsoft, Google, Snap en Claude. Maar hoe bruikbaar zijn ze in de praktijk? En hoe staat het met AI-functies voor productiviteit, waaronder Microsofts CoPilot, en AI-plaatjesmakers zoals Adobe FireFly? Hoeveel Nederlanders gebruiken nu regelmatig AI-tools?

Dit is natuurlijk nog maar het begin. AI gaat grote gevolgen voor de hele maatschappij hebben. De zorgen nemen toe, hoe houden we AI in bedwang? En worden de positieve kanten van AI nu onderbelicht? We bespreken het allemaal in deze podcast.

Luister de Bright Podcast.

Tip: volg ons

Al onze socials overzichtelijk bij elkaar: Linktree

Sponsor van deze podcast:

De 10e kan het gebeuren! Zowel op 10 augustus als 10 september heeft de Staatsloterij een hele bijzondere trekking. Beide maanden is er bovenop het normale prijzenpakket een extra geldprijs te winnen, namelijk 10 jaar lang, 100.000 euro per jaar. Ga naar: staatsloterij.nl/10-augustus. Speel bewust 18+.