©LG

LG heeft nu een TV in een koffer: ideaal voor op vakantie?

LG heeft nu een TV in een koffer: ideaal voor op vakantie?

15 augustus - 17:19 Laatste update: 17:20

Kamperen of picknicken is leuk, maar tv-kijken is soms nóg leuker. Gelukkig kan je nu tv-kijken tijdens het kamperen, met deze 27-inch tv in een koffer van LG. De mobiele tv is een touchscreen, zodat je er ook spelletjes op kan spelen. 

LG kwam eerder al met de StanbyME, een televisie met een batterij en wieltjes die je door de kamer kan volgen. Leuk, maar niet mobiel genoeg. Dus is er nu de StanbyME Go: een 27-inch 1080p-tv in een koffer, met AirPlay, vier ingebouwde 20W-speakers en een accuduur tot drie uur.

Net als de normale StanbyME kan ook deze Go-variant zowel in liggende als staande oriëntatie worden gebruikt. Handig, want je kan ook het scherm van je telefoon naar de tv streamen: rond het kampvuur samen TikToks kijken. Geen zin om een kampvuur te maken, geen zorgen: de tv wordt geleverd met een digitaal kampvuur.

Touchscreen als draaitafel

Maar wacht, er is meer. De tv kan ook in tafel-modus worden gebruikt. Dan ligt het scherm plat in de koffer en verschijnt een draaitafel in beeld. Het is een touchscreen, dus je kan die draaitafel echt gebruiken. LG heeft ook spelletjes gemaakt die op het touchscreen gespeeld kunnen worden.

Alle bekende apps zijn verder aanwezig, want net als alle andere tv's van LG draait de StanbyME Go gewoon WebOS. De vier speakers kunnen Dolby Atmos afspelen en het scherm ondersteunt Dolby Vision. Verder is er een HDMI-aansluiting, al zal je een spelcomputer wel in een tweede koffer moeten meenemen.

Nog niet naar Europa

De tv-koffer is 67 bij 43,3 centimeter en 12 centimeter dik en heeft een gewicht van 12,7 kg. Het apparaat verscheen eerder al in Zuid-Korea, en komt nu ook in ieder geval in de VS op de markt voor 999 dollar, ruim 900 euro. Het is nog niet duidelijk of de tv naar Europa komt.

Lees ook: Een 4K-tv heb je al, waar blijven de 4K-zenders?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s