©Windows Report

Deze Steam Deck-concurrent van Lenovo lijkt op de Nintendo Switch

Deze Steam Deck-concurrent van Lenovo lijkt op de Nintendo Switch

17-08-2023 11:36

Lenovo werkt aan een concurrent voor de Steam Deck. De Legion Go is ook een draagbare game-pc, met Nintendo Switch-achtige losse controllers en Windows 11.

Eerder lekte al uit dat ook Lenovo zou werken aan een concurrent voor de Steam Deck. De zeer draagbare game-pc van Valve is erg populair en heeft een kleine revolutie ontketend in de manier waarop pc-games gespeeld worden. In juni kwam Asus al met een concurrent, de ROG Ally, en nu is ook de versie van Lenovo te zien, met gelekte beelden van Windows Report.

Direct vallen de verwijderbare controllerhelften op. Qua uiterlijk lijkt de Lenovo Legion Go meer op een Nintendo Switch, maar dan met Windows 11. Wel met een groter scherm dan de Switch: het nieuwste Switch-model met OLED-scherm is 7 inch groot, de Legion Go zou een 8 inch scherm hebben.

Mysterieuze draaiknop achterop

Net als die nieuwste Switch heeft ook de Legion Go een brede kickstand achterop. Dan kan je het scherm neerzetten en met de losse controllerhelften spelen, een mogelijkheid die de Steam Deck en Asus ROG Ally niet bieden. Boven de kickstand van de Legion Go is een breed ventilatierooster te zien: al dit soort apparaten moeten flink gekoeld worden. Het is nog niet bekend hoe stil of luid de koeling van Lenovo is.

De Lenovo Legion Go draait volgens Windows Report net als de Asus ROG Ally op een AMD Phoenix-chip. Het apparaat heeft mogelijk een touchscreen, maar de resolutie is nog niet bekend. Die is bij de Switch en Steam Deck 720p, de Ally haalt 1080p.

Verder is te zien dat de Legion Go één touchpad heeft: de Steam Deck heeft er twee. Zulke touchpads maken het makkelijker om games te bedienen die niet voor zulke handheld-computers ontworpen zijn.

Verder heeft de Legion Go onder de schouder-trigger een draaiwieltje. Het is nog niet bekend wanneer Lenovo de Legion Go officieel aankondigt, of wanneer het apparaat verschijnt.

Luister ook: Netflix en HBO Max maken rare sprongen en verliest Viaplay van Ziggo?