©WBD

Barbie-film op 5 september te streamen: dit kost het bij Apple, Google en Amazon

Barbie-film op 5 september te streamen: dit kost het bij Apple, Google en Amazon

17-08-2023 12:32

Wie geen zin heeft om naar de bioscoop te gaan voor de nieuwe Barbie-film, hoeft niet lang te wachten voordat de film legaal online verschijnt. Maar de prijzen die streamingdiensten vragen voor het streamen van 'Barbie' lopen sterk uiteen.

De Barbie-film verschijnt op 5 september op de eerste streamingdiensten, een kleine zeven weken nadat de film in de bioscoop in première ging. Dat meldt Variety. Op een pagina bij Amazon Prime Video staat de koopversie van de film als pre-order voor maar liefst 25 dollar. Voor dat bedrag kan je hem wel zo vaak je wilt in 4K streamen, maar het blijft een hoog bedrag. Ter vergelijk: de dvd kost 19,96 dollar. 

Andere streamingplatforms gaan Barbie ook aanbieden als koopfilm, maar voor lagere prijzen. Zo is de film bij Apple TV ook al vooruit te bestellen. Dat kost in Nederland 14,99 euro. Op de pagina bij Apple staat nog geen releasedatum. Bij Google Play Movies staat ook nog geen datum, maar wel een hoger bedrag: 17,99 euro.

Ondanks het bioscoopsucces van Barbie houdt Warner Bros. Discovery met een on-demand release op 5 september vast aan zijn beleid om films 45 dagen na de bioscooppremière voor streaming uit te brengen.

Barbenheimer

Samen met Oppenheimer zorgde Barbie deze zomer voor een impuls voor de bioscoopbranche. Cinema-eigenaren die hoopten dat 'Barbie' wat langer exclusief voor het witte doek zou zijn, zullen niet blij zijn met de stap van Warner Bros. Discovery.

Mogelijk staat 'Barbie' begin september nog altijd hoog in de lijst van films met de meeste bioscoopomzet, want de film trekt nog steeds volle zalen.

Meer over streaming: Netflix en HBO Max maken rare sprongen en verliest Viaplay van Ziggo?