©Ozlo

oordoppen slapen bose sleepbuds beste slaap oordopjes

Beter slapen met oordopjes: deze nieuwe Sleepbuds zijn slimmer dan die van Bose

22 augustus 2023 om 19:31

Bose maakte twee generaties van de Sleepbuds: oordopjes speciaal voor tijdens het slapen, met rustgevende geluiden. Een derde generatie kwam er bij Bose niet, maar drie oud-medewerkers zien er toch brood in. Ze ontwikkelen verbeterde oordoppen voor een goede nachtrust.

De Bose Sleepbuds werden positief ontvangen, ook door ons. De kleine oordopjes zijn specifiek bedoeld voor in bed: ze sluiten het oor af en laten een selectie rustgevende geluiden horen zoals een ruis, de golven of een knisperend kampvuur. Bovendien zijn de dopjes klein genoeg om niet in de weg te zitten als je op je oor ligt, en is de batterijduur ruim genoeg voor een nacht slaap. Bose bracht twee edities uit: de eerste kampte met batterijproblemen en de tweede was kennelijk geen verkoopsucces. Bose stopte er dus mee.

Drie oud-medewerkers van Bose brengen het product nu opnieuw uit onder de naam Ozlo Sleepbuds, via crowdfunding op Kickstarter. De drie hebben alle relevante rechten en patenten van Bose kunnen overnemen. Hun versie van de Sleepbuds houdt dus de naam, en ook uiterlijk is er weinig veranderd. Nieuwe functies zijn er gelukkig wel.

Muziek streamen en slaap meten

De Sleepbuds van Ozlo doen meer. Zo kunnen deze dopjes wél muziek, podcasts en luisterboeken streamen. De Sleepbuds van Bose lieten alleen het geluid horen dat je via de app instelde, en konden niet als normale oordopjes worden gebruikt. Deze dus wel, zodat je bijvoorbeeld met een luisterboek in slaap kan vallen om daarna automatisch over te gaan in een witte ruis.

Ook zitten er nu 'biometrische sensoren' in de oordopjes, die je beweging en ademhaling tijdens het slapen bijhouden. Het doosje meet ondertussen licht, geluid en temperatuur. Zo krijg je volgens Ozlo een beter inzicht in de factoren rond je slaap, zodat je waar nodig aanpassingen kan doen. De informatie wordt lokaal op je telefoon opgeslagen, en kan desgewenst worden gedeeld met Apple Health of Android Health Connect.

Vanaf december beschikbaar

Intern heeft Ozlo wijzigingen gedaan aan de batterijen, zodat de problemen van eerdere Sleepbuds worden voorkomen. De batterijduur is 10 uur, en in het doosje heeft genoeg energie voor nog eens 4 volledige laadbeurten. Zo doe je dus 5 nachten met een volledig opgeladen doosje Sleepbuds.

Op Kickstarter is het streefbedrag al ruimschoots binnen. Wie er snel bij is, kan de Sleepbuds voor 251 euro alvast bestellen. Wie iets langer wacht, moet 267 euro betalen. Uiteindelijk gaat Ozlo zijn Sleepbuds voor 349 euro verkopen in de EU. De oordopjes worden vanaf december dit jaar geleverd.

Lees ook: Staand een dutje doen op kantoor met dit sta-bed