©Unsplash

Samsung onthult vouwbare iPhone (met een stuk tape ertussen)

Samsung onthult vouwbare iPhone (met een stuk tape ertussen)

23-08-2023 18:20 Laatste update: 18:38

Een leuk geintje van Samsung: ervaar hoe een opvouwbare Galaxy Fold werkt door twee iPhones aan elkaar te plakken.

Wie wil ervaren hoe het is om de Samsung Galaxy Z Fold te gebruiken, kan naar de winkel gaan. Maar thuis kan het nu ook, zolang je twee iPhones hebt. Samsung wil iPhone-gebruikers overhalen om zijn vouwtelefoon te kopen via de site trygalaxy.com.

Die site moet je toevoegen aan het thuisscherm van twee iPhones. Daarna moet je op beide iPhones de web-app openen en een soort koppeling tussen de toestellen maken. Dan doen beide telefoons alsof ze één helft van de Fold zijn.

Stuk ducktape bij de hand

Je krijgt een kleine, beperkte demonstratie die vooral laat zien dat de interface van de Fold zich over twee schermen kan uitstrekken. Ook is het mogelijk om een spelletje air hockey te spelen en te bekijken hoe multitasking werkt op de Fold.

Wie de demo realistischer wil maken, kan de twee iPhones met een stuk tape aan elkaar plakken. Let wel: met een dikte van zo'n 7,5 millimeter is het totale pakket dan iets dikker dan een dubbelgevouwen Fold, die dichtgevouwen 13,4 millimeter dik is.

Gaat Apple een vouwbare iPhone maken?

De eerste iPhone met een opvouwbaar scherm laat nog wel een paar jaar op zich wachten. Bekende Apple-analisten verwachten zo'n vouwbare iPhone pas in 2025, of mogelijk nog later.

Zo'n opvouwbare iPhone zal ongetwijfeld een stevig prijskaartje krijgen. Dat geldt ook voor de nieuwe Samsung Galaxy Z Fold5, die in ons land een adviesprijs van 1899 euro heeft. De kleinere Galaxy Z Flip5 is er vanaf 1199 euro.

Eerste indruk: Samsung Galaxy Z Flip5 en Fold5.