©LucasArts

star wars game dark forces turok remaster games playstation 5 nintendo switch

Star Wars-klassieker Dark Forces krijgt een remaster

24 augustus 2023 om 16:44

De klassieke games Star Wars: Dark Forces en dino-shooter Turok 3 krijgen nieuwe, strakke versies. De remasters worden gedaan door Night Dive Studios, dat ook achter de prima remaster van Quake II zit.

Dark Forces is een echte klassieke first-person shooter, voor het eerst verschenen in 1995. Destijds kwam de game uit voor MS-DOS en de Macintosh, en later nog voor de eerste PlayStation – kan je nagaan. In de game speel je als Kyle Katarn, die zich in de volgende Star Wars-games ontpopt als Jedi.

De game kent ook de eerste introductie van de Dark Troopers, de zwarte robot-stormtroopers die onlangs weer in The Mandalorian voorbijkwamen. Dark Forces belooft weer een remaster in stijl te worden. Night Dive pakt het net zo aan als bij Quake II.

Klassiek uiterlijk, strakke graphics

Bij de aanpak van Night Dive wordt het uiterlijk van het origineel behouden, maar zijn de behoorlijk blokkerige texturen naar 4K getrokken. Daardoor oogt de game scherp, en speelt die soepel tot 120fps, maar met het uiterlijk dat je je misschien herinnert. De cutscenes in in Dark Forces hebben die behandeling ook gehad, en ogen nu als uit een tekenfilm.

En ook de klassieker Turok 3 uit 2000 krijgt zo'n remaster van Night Dive, met strakgetrokken texturen in 4K, 120fps en moderne belichting. Turok 3 en Star Wars: Dark Forces hebben nog geen releasedatum.

Beide titels worden ontwikkeld voor de PS4, PS5, Xbox One en Series X|S, Windows en Nintendo Switch.

Lees meer game-nieuws.