©Volvo

Volvo’s eerste elektrische MPV is een 'rijdende woonkamer'

Volvo’s eerste elektrische MPV is een 'rijdende woonkamer'

24-08-2023 19:49 Laatste update: 19:59

Volvo onthult in november zijn eerste elektrische MPV, een stekkerauto met heel veel ruimte. De Zweden omschrijven de Volvo EM90 zelf als 'een Scandinavische woonkamer op wielen'.

Volvo heeft donderdag de eerste beelden van de EM90 laten zien. De elektrische MPV wordt op 12 november gepresenteerd. Op die dag beginnen ook de pre-orders in China al. In een MPV (Multi-Purpose Vehicle) staat de ruimte centraal en dat is bij de EM90 niet anders. De elektrische auto heeft schuifdeuren aan beide kanten en een panoramadak boven de achterste zitrijen.

Luxe mini-bus van Zeekr

Volvo is onderdeel van het Chinese Geely, net als merken als Polestar en ZEEKR. De EM90 wordt waarschijnlijk gebaseerd op de zevenzitter ZEEKR 009. Die elektrische luxe mini-bus is 5,2 meter lang en heeft een hoekig ontwerp. De 009 wordt gebouwd op het SEA-platform en heeft een voorkant met 154 ledlampen.

De ZEEKR 009 is er in twee versies: eentje met een actieradius van 700 km en een uitvoering met een grotere accu en 822 km rijbereik. De versie met vierwielaandrijving en twee elektromotoren heeft 536 pk en trekt in 4,5 seconden op van 0 naar 100 km/u. In die Zeekr MPV zitten vijf schermen, waaronder een 15,6 inch scherm in het dak op de tweede rij, waar je ook massagestoelen hebt.

Het is nog niet bekend wanneer de Volvo EM90 in Nederland op de markt komt. Volvo onthulde onlangs ook de kleine elektrische SUV EX30.

Lees ook onze duurtest van het elektrische busje Opel Zafira Life Electric.

Meer nieuws over elektrische auto's.