©9to5Mac

iPhone 15 Pro krijgt nieuwe kleuren: 'Titanium-grijs en donkerblauw'

iPhone 15 Pro krijgt nieuwe kleuren: 'Titanium-grijs en donkerblauw'

25-08-2023 11:25

De iPhone 15 Pro stapt volgens geruchten af van de glanzende rand van roestvrij staal die Pro-modellen al jaren siert. Ook de gouden kleuroptie zou komen te vervallen. De rand wordt voortaan titanium, met een ongekleurde, grijze optie, en een donkerblauwe versie.

Apple gebruikt titanium al enkele jaren als materiaaloptie voor de Apple Watch. De Apple Watch Ultra is zelfs alleen maar beschikbaar in titanium, in één kleur. Een kleur die daar erg op lijkt, zou nu ook naar de iPhone 15 Pro komen, meldt 9to5Mac.

De iPhone 15 Pro zou dus een vrij matte titanium rand krijgen, en dit jaar verschijnen in de kleuren space black, silver en een optie die 'Titan Gray' heet: de natuurlijke kleur van titanium. Daarnaast zou er dit jaar een donkerblauwe variant verschijnen.

Van glimmend naar mat

Het gerucht gaat al langer dat de Pro-modellen dit jaar overstappen van roestvrijstaal naar titanium voor de rand. Eerder ging nog het verhaal dat Apple de drie standaardkleuren voor de Pro zou houden: zwart/grijs, zilver/wit en goud, met daarnaast een donkerblauwe en eventueel donkerrode optie. Nu meldt 9to5Mac dat de gouden optie dit jaar vervalt, en de donkerrode waarschijnlijk ook.

'Titan Gray' zou lichter zijn dan de huidige zwarte optie, maar donkerder dan de zilverwitte optie. Het is nog niet duidelijk of 'Titan Gray' blijft als naam. De reguliere iPhone 15 komt traditiegetrouw naast zwart in wat opvallendere kleuren. Dit jaar zouden dat groen, blauw, geel en roze zijn.

Rond 12 september

De onthulling van de nieuwe iPhone 15-lijn wordt op 12 september verwacht. De nieuwe iPhones krijgen veel vernieuwingen, maar zouden ook duurder worden. Mogelijk komt het Pro Max-model enkele weken later pas op de markt, doordat de productie later dan verwacht op gang kwam.

Lees meer nieuws over de iPhone 15.