© Pascal Borener

goedkope vliegtickets google flights goedkope vlieg ticket

Wachten of toeslaan? Google toont wanneer je het beste je vliegticket kan boeken

28 augustus om 18:55

Google Flights heeft een nieuwe feature die je helpt om het beste moment te kiezen om je vlucht te boeken. Op die manier kun je zo goedkoop mogelijk aan tickets komen.

Google kondigde de nieuwe feature aan in een blogpost. Je kan zien wanneer de prijzen voor je bestemming het voordeligst waren in het verleden. Google Flights zal aan de hand van die gegevens voorspellen of vliegtickets al dan niet duurder of juist goedkoper zullen worden. 

Ook kun je kiezen om notificaties te krijgen wanneer prijzen opeens hard zijn gedaald. Dat kan zowel voor vluchten tijdens specifieke periodes als voor vluchten op een datum in de komende drie tot zes maanden. 

Prijsgarantie

Ten slotte zal bij sommige resultaten een kleurrijke 'prijsgarantie'-badge verschijnen. Dat betekent dat Google bijna met zekerheid kan zeggen dat dit de laagst mogelijke prijs is die je kan krijgen. Als je een vlucht met zo'n badge boekt en de prijs zakt alsnog, dan zal Google het verschil terugbetalen via Google Pay. Deze feature zal voorlopig alleen beschikbaar zijn in de VS voor een beperkt aantal routes.

Besparingstips van Google

Behalve deze tools geeft Google ook wat besparingstips mee aan reizigers. Volgens de historische gegevens van het bedrijf kun je een vertrek in het weekend het beste vermijden. Vluchten met een overstap zijn meestal ook een stuk goedkoper. 

Wie tijdens de kerstperiode wil reizen, boekt het beste al begin oktober een vlucht. De prijs bereikt gemiddeld zo'n 71 dagen voor vertrek het goedkoopste punt. Dat is een opvallende verandering vergeleken met vorig jaar, toen het ideale moment om te boeken slechts 22 dagen voor vertrek viel. 

Google Flights maakt het gebruikers al een tijdje gemakkelijker om goedkope vluchten te boeken. Zo kun je nu al zien of de huidige prijs laag, normaal of hoog is vergeleken met de prijzen in het verleden. 

Lees ook: Miljoenen adressen op naam te vinden door lek Kadaster