© Firmbee.com

google instagram stories experiment verhaal note

Vreemd: Google doet Instagram Stories na met nieuwe functie in zoekresultaten

22 augustus 2023 om 22:29
Laatste update: 23 augustus 2023 om 01:10

Google experimenteert met een eigen versie van Instagram Stories, maar dan voor opgezochte webpagina’s. Gebruikers kunnen tekst, foto’s en stickers op een achtergrond plaatsen, waarna de Stories in de Google-zoekresultaten voor anderen verschijnen.

De experimentele functie werd ontdekt door X-gebruiker @AssembleDebug en 9to5Google. Google's Stories-kloon heeft niets te maken met bestaande zaken als Web Stories of Posts, het is een volledig nieuwe functie. Volgens 9to5Google zal de functie de naam 'Notes' krijgen.

Met Notes zullen gebruikers reacties kunnen achterlaten over websites. Wanneer iemand bijvoorbeeld een recept opzoekt, zal die persoon van anderen Notes met tips of suggesties kunnen terugvinden in de zoekresultaten, of simpelweg foto’s van hun eigen poging om het recept te volgen. Om de functie zelf te gebruiken, zal een gebruiker van de standaardbrowser in de Google-app de optie krijgen om een Note toe te voegen. 

Voordat een Note wordt gepubliceerd, zal die eerst worden gemodereerd. Ook zullen gebruikers op Notes kunnen reageren met een hartje of een duimpje, net als op Instagram. Wanneer iemand een Note post, zal diens profiel en naam zichtbaar zijn voor andere gebruikers. Volgens 9to5Google zal het e-mailadres van een gebruiker echter niet gedeeld worden.

Niet op elke pagina

Er zullen ook uitzonderingen zijn. Zo zal het niet mogelijk zijn om Notes te plaatsen op pagina’s met een pornografische of gewelddadige inhoud. Ook voor pagina’s die medische informatie bevatten, zal Notes niet beschikbaar zijn. 

Wanneer de Notes-functie beschikbaar komt voor het grote publiek is nog niet bekend. Een anonieme bron met kennis van de zaak vertelde aan 9to5Google dat de functie de komende maanden uitgerold zal worden op Google Labs. Zowel Android als iOS-gebruikers zullen ermee kunnen experimenteren.

Volg ons ook op Google Nieuws.