OpenAI wil cashen met nieuwe ChatGPT-versie voor bedrijven

© Israel Andrade

chatgpt enterprise openai chatbot ai bedrijven gpt
28 augustus 2023 om 22:45
Laatste update: 28 augustus 2023 om 22:46

OpenAI heeft maandagavond ChatGPT Enterprise onthuld: een versie van de chatbot specifiek gericht op bedrijven. Volgens OpenAI is ChatGPT Enterprise veiliger dan de standaardversie van de AI-chatbot, waardoor bedrijven ook gevoelige data kunnen invoeren.

ChatGPT Enterprise zal ook ongelimiteerd toegang bieden tot GPT-4, de nieuwste versie van het taalmodel achter ChatGPT. De zakelijke versie kan bovendien langere inputs verwerken en zelfs data-analyses uitvoeren, schrijft OpenAI.

Dat moet er allemaal voor zorgen dat de manier waarop bedrijven werken, gaat veranderen, denkt het bedrijf. "Vandaag is weer een stap gezet in de richting van een AI-assistent voor op het werk die helpt bij elke taak, die is aangepast aan jouw organisatie en die je bedrijfsgegevens beschermt."

'Productiever werken'

Sinds ChatGPT in november 2022 gelanceerd werd, wordt het programma volgens OpenAI al gebruikt binnen 80 procent van Fortune 500-bedrijven, een ranglijst van Amerikaanse bedrijven op basis van hun omzet. Er is binnen de zakenwereld dus een grote vraag naar het product. 

Intussen zijn er al een aantal bedrijven die ChatGPT Enterprise hebben getest. Het gaat om grote namen als Canva, Estée Lauder en PwC. Volgens OpenAI gebruiken werknemers de tool nu al om sneller te programmeren, teksten te schrijven en om te helpen met creatieve taken. Topmensen die OpenAI citeert in zijn aankondiging beweren dat ChatGPT Enterprise de productiviteit binnen hun bedrijven merkbaar heeft verhoogd.

Niet getraind met data van klanten

Volgens OpenAI wordt ChatGPT Enterprise niet getraind met data van klanten. "U bent eigenaar van en hebt controle over uw bedrijfsgegevens in ChatGPT Enterprise." Er wordt onder andere gebruikgemaakt van encryptie om te verzekeren dat gegevens niet in de foute handen terechtkomen.

Hoeveel een abonnement zal kosten, is nog niet bekend. Wie een offerte wil, moet het salesteam van OpenAI contacteren. Intussen zegt het bedrijf dat het de komende weken zoveel mogelijk bedrijven zal onboarden.

Lees meer nieuws over AI.