©Bright

Deze bluetooth-speaker hoef je nooit op te laden

Deze bluetooth-speaker hoef je nooit op te laden

30-08-2023 14:29

De nieuwe bluetooth-speaker van fabrikant Urbanista is constant bezig met zichzelf opladen, maar dat zie je niet. De gadget beschikt over een speciale laag zonnecellen, die zowel in de zon als onder lampen werken.

Aan de buitenkant van de bluetooth-speaker Malibu van het merk Urbanista zitten zonnecellen verwerkt. Het is een speciale laag van het materiaal Powerfoyle. De Malibu is de eerste speaker ter wereld die met de technologie van het Zweedse bedrijf Exeger is uitgerust. Urbanista kwam onlangs ook al met een koptelefoon met Powerfoyle verwerkt in de hoofdband.

'Past naadloos in het ontwerp'

De Malibu-speaker laadt zichzelf niet alleen buiten in zonlicht op maar ook binnen onder het licht van lampen. De Powerfoyle-technologie is volgens Exeger niet gevoelig voor diffuus licht of halfschaduw en het werkt ook als het licht uit grote hoeken komt. "Powerfoyle is een niet-giftige, dunne, bedrukte, flexibele plastic zonnecel en is langdurig te gebruiken."

Volgens Exeger past het Powerfoyle-materiaal 'naadloos in elk apparaat zonder concessies te doen aan het ontwerp'. Het bedrijf wil het aan meerdere gadgetfabrikanten gaan leveren.

Waterdicht en een app

De bluetooth-speaker is deels gemaakt met gerecyclede materialen en heeft de IP67-classificatie: stofbestendig en waterdicht tot 1 meter diepte.

De speaker biedt 2x10W en via een bijbehorende app krijg je een aanpasbare EQ. Ook zie je in de app de batterijstatus. 

Reserve-batterij

Er wordt een reserve-batterij meegeleverd - voor het geval dat. En twee van deze speakers zijn te koppelen voor stereo-geluid.

De Urbanista Malibu is er in zwart en grijs en is vanaf eind september te koop. De prijs is 169 euro. 

Lees ook: de beste bluetooth-speakers