©Sennheiser

Sennheiser komt met Sonos Beam-rivaal: kleine soundbar met 'kamervullend' geluid

Sennheiser komt met Sonos Beam-rivaal: kleine soundbar met 'kamervullend' geluid

31-08-2023 12:14

Sennheiser heeft een nieuwe soundbar onthuld in zijn Ambeo-lijn. De Ambeo Soundbar Mini is de kleinste in het aanbod, maar is toch in staat om via virtualisatie 7.1.4-geluid te laten horen.

Sennheiser had al twee grotere soundbars: de Plus en de Max, à 1500 en 2500 euro. De nieuwe Ambeo Soundbar Mini is met 799 euro wat toegankelijker geprijsd, maar concurreert wel met soundbars als de goedkopere Sonos Beam. De Ambeo Mini meet 70 x 10 x 6,5 cm en past volgens Sennheiser zowel onder tv's als op het bureau, onder een monitor bijvoorbeeld.

De Ambeo Mini heeft een versterking van 250W, tegenover de 200W van de Sonos Beam. De kleine Sennheiser heeft vier full-range drivers en dubbele 4-inch subwoofers. De soundbar kan met die speakers en via virtualisatie een 3D-geluid voortbrengen, dat met vier ingebouwde microfoons op de ruimte wordt afgesteld. Door weerkaatsingen via muren en plafonds klinkt het geluid dan ruimtelijker.

Door die functie is er ondersteuning voor Dolby Atmos, DTS:X, MPEG-H, en 360 Reality Audio. De soundbar heeft HDMI met eARC, bluetooth en ondersteuning voor Spotify Connect, TIDAL Connect, en Apple AirPlay 2.

Gebruikers kunnen ook een draadloze Ambeo Sub van 749 euro verbinden, voor meer bass. Losse achterspeakers ondersteunt de Ambeo Mini niet.

De Sennheiser Ambeo Mini is vanaf 1 september verkrijgbaar, in zwart, voor 799 euro.

Lees meer nieuws over speakers.