©VanMoof

vanmoof doorstart overname van moof e-bike curator

E-stepjes-merk Lavoie neemt VanMoof over

31 augustus om 14:53
Laatste update: 31 augustus om 20:30

Lavoie, een Britse fabrikant van e-stepjes, neemt het failliete Amsterdamse e-bike-merk VanMoof over. Dat heeft Lavoie donderdagmiddag bekendgemaakt.

LEES OOK: Dit is Lavoie van plan met VanMoof

Lavoie wil na de overname de activiteiten van VanMoof voortzetten en de 190.000 e-bikes van het Amsterdamse merk 'op de weg houden'. Ook neemt Lavoie de bedrijfsinventaris en de voorraad van VanMoof over. Hoeveel geld er is gemoeid met de overname, is niet bekend. 

"Met zijn volgende generatie e-bikes, slimme technologie, innovatief design en loyale klantenkring passen VanMoof en Lavoie perfect bij elkaar", zegt Lavoie-topman Eliott Wertheimer in een persbericht. De partijen hopen de overname voor 4 september af te ronden. De gevolgen voor de klanten van VanMoof worden binnenkort pas duidelijk. 

Lavoie is een dochterbedrijf van McLaren Applied, dat in 2021 werd overgenomen door Greybull Capital. Het is dus geen onderdeel meer van de McLaren Group, waar het Formule 1-team onder valt.

Failliet

VanMoof werd half juli failliet verklaard. De afgelopen weken spraken de curatoren met meerdere geïnteresseerde partijen, maar uiteindelijk bleef Lavoie over.

Er zijn waarschijnlijk miljoenen euro's nodig om VanMoof weer op gang te krijgen. Het Amsterdamse bedrijf leed de afgelopen jaren zware verliezen, zo'n 80 miljoen euro in zowel 2021 als 2022. De totale schulden waren opgelopen tot 144 miljoen euro.

Lees meer nieuws over VanMoof.