©KPN/Vodafone

mobiel abonnement kpn prijsverhoging vodafone verhoogt prijzen inflatie

KPN en Vodafone verhogen prijzen weer: inflatiecorrectie met verschillen

4 september om 20:09
Laatste update: 4 september om 21:02

KPN en Vodafone verhogen de prijzen van mobiele abonnementen per 1 oktober. Beide bedrijven zeggen dat het gaat om een inflatiecorrectie. Bij Vodafone is de verhoging 10 procent. Bij KPN is het 8,4 procent, met een maximum van 2,50 euro per maand.

KPN en Vodafone hebben de prijsverhogingen maandag vrijwel tegelijk bekendgemaakt. Bij KPN gaan klanten maximaal 2,50 euro per maand meer betalen. Het is volgens het bedrijf een inflatiecorrectie van 8,4 procent. "Over juli 2022 tot en met juni 2023 is het inflatiepercentage 8,9 procent." KPN voerde in juli al een inflatiecorrectie van 6,4 procent door voor abonnementen op vast internet.

Bij Vodafone is de inflatiecorrectie vanaf 1 oktober nog hoger, 10 procent. Daarbij wijst het bedrijf op het gemiddelde inflatiepercentage van het CBS over heel 2022. "De berekening wordt gemaakt over de abonnementskosten zonder kortingen, zoals bijvoorbeeld de factuurkorting of de extra korting die u krijgt als u ook Ziggo-klant bent", aldus Vodafone.

Kosteloos opzeggen kan niet

Klanten hebben bij inflatiecorrecties meestal geen recht om hun abonnement kosteloos op te zeggen. Bij beide providers gelden de prijsverhogingen voor klanten die voor 1 juli een mobiel abonnement hebben afgesloten. De prijzen die de providers voor nieuwe klanten momenteel op hun sites vermelden blijven dezelfde.

Lees ook: Ziggo verhoogt internetsnelheden voor tweede keer dit jaar